4,5 su bardağı un
yarım tatlı kaşığı tuz
1,5 yemek kaşığı kabartma tozu
200 gr tereyağı
1 adet yumurta
1 adet yumurta sarısı
yarım su bardağı süt
yarım su bardağı şeker
beyaz peynir
kuru domates
Üzeri için:
yumurta sarısı
Hazırlanışı:
Un, buz dolabından çıkmış tereyağı, yumurta, süt, şeker, kabartma tozu, tuz yoğurulur. İçerisine peynir ve doğranmış kuru domates eklenerek tekrar karıştırılır. ( çok karıştırılmayacak). Hazırlanan hamur tezgaha el ile biraz un serpilerek yayılır. Hamur tek hamlelerle üçgenler şeklinde kesilir ( kabarmasını engellememek için).Yağlı kağıt serilen tepsiye yerleştirilir. Üzerine yumurta sarısı sürülerek 200 derece fırına sürülür.
Hazırlanışı:
Un, buz dolabından çıkmış tereyağı, yumurta, süt, şeker, kabartma tozu, tuz yoğurulur. İçerisine peynir ve doğranmış kuru domates eklenerek tekrar karıştırılır. ( çok karıştırılmayacak). Hazırlanan hamur tezgaha el ile biraz un serpilerek yayılır. Hamur tek hamlelerle üçgenler şeklinde kesilir ( kabarmasını engellememek için).Yağlı kağıt serilen tepsiye yerleştirilir. Üzerine yumurta sarısı sürülerek 200 derece fırına sürülür.
0 yorum:
Yorum Gönder