9 Haziran 2015 Oktay Usta Yeşil Elma Patlıcanlı Börek Tarifi



yeşil elma 09.06.2015 tarifleri, yeşil elma tarifler, oktay usta , oktay usta tarifler, oktay usta izle, samanyolu oktay usta, oktay ustada bugün ne yapıldı, oktay usta kolay yemek tarifleri, oktay usta Patlıcanlı Börek  tarifi, yeşil elma Patlıcanlı Börek  nasıl yapılır,Patlıcanlı Börek  malzeme listesi,Patlıcanlı Börek  tarifi, Patlıcanlı Börek  nasıl yapılır, Patlıcanlı Börek  nasıl yapılır, Patlıcanlı Börek  tarifi, yeşil elma bugün, 09 haziran 2015 salı yeşil elma tarifleri, 9 haziran 2015 salı oktay usta tarifler,Patlıcanlı Börek  nasıl yapılır, Patlıcanlı Börek  nasıl yapılır, 



Hafta içi her gün muhteşem tariflerle ekrana gelen Yeşil Elma'nın tüm tarifleri yayınlandıktan hemen sonra burada.

PATLICANLI BÖREK

Malzemeler:
10 milföy
2 kırmızı biber
2 patlıcan
2 soğan
100 gr beyaz peynir
100 gr kaşar peyniri
1 tutam maydanoz
tuz
karabiber
zeytinyağı

Üzeri için:

yumurta sarısı
susam

Hazırlanışı:

Patlıcanları alacalı soyuyoruz ve küçük küp şeklinde doğruyoruz. Kırmızı biberleri ve soğanları da aynı şekilde doğruyoruz. Tavaya zeytinyağı döküyoruz soğanları soteliyoruz. Kırmızı biberi de koyup biraz daha kavuruyoruz. Patlıcanı da ilave ediyoruz ve kavurmaya devam ediyoruz. Tuzunu ve karabiberini atıyoruz.

Sebze sotemizin altını kapatıyoruz. Soğuyunca içine rendelenmiş kaşar peyniri ve ufalanmış beyaz peyniri koyuyoruz. Doğranmış maydanozu da koyup karıştırıyoruz. Milföy hamurları yumuşayınca, üzerine hafif un serpiyoruz ve merdaneyle hafif açıyoruz. Hamurun bir kenarına iç harçtan koyuyoruz. Hamuru ikiye katlıyoruz. İyi yapışması için, katlamadan önce bir kenarına su sürüyoruz. Kapattığımız kısıma çatalla basarak şekil veriyoruz. Üzerlerine yumurta sarısı sürüyoruz. Üstlerine susam serpiyoruz. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişiriyoruz.


PAYLAŞ
    Blogger Yorumla
    Facebook Yorumla

0 yorum:

Yorum Gönder

}