02 Nisan 2015 Oktay Usta Yeşil Elma Çikolatalı Bisküvili Tatlı Tarifi



yeşil elma 02.04.2015 tarifleri, yeşil elma tarifler, oktay usta , oktay usta tarifler, oktay usta izle, samanyolu oktay usta, oktay ustada bugün ne yapıldı, oktay usta kolay yemek tarifleri, oktay usta Çikolatalı Bisküvili Tatlı tarifi, yeşil elma  Çikolatalı Bisküvili Tatlınasıl yapılır,  Çikolatalı Bisküvili Tatlı malzeme listesi, Çikolatalı Bisküvili Tatlı tarifi, Çikolatalı Bisküvili Tatlı nasıl yapılır, Çikolatalı Bisküvili Tatlı nasıl yapılır, Çikolatalı Bisküvili Tatlı tarifi, yeşil elma bugün,02 nisan 2015 salı yeşil elma tarifleri, 02 nisan 2015 perşembe oktay usta tarifleri






Hafta içi her gün muhteşem tariflerle ekrana gelen Yeşil Elma'nın tüm tarifleri yayınlandıktan hemen sonra burada.

ÇİKOLATALI BİSKÜVİLİ TATLI

Malzemeler:
2,5 paket petibör bisküvi
1 litre süt
1 su bardağı toz şeker
3 çorba kaşığı un
2 çorba kaşığı nişasta
1 paket vanilya
1 paket labne peyniri

Üzeri İçin:
1 su bardağı krema
160 gram çikolata

Hazırlanışı:
Sütü tencereye döküyoruz. Toz şekeri, unu, nişastayı ve vanilyayı ilave ediyoruz. Çırpma teliyle karıştırarak pişiriyoruz. Kıvamı koyulaşıp kaynamaya başlayınca altını kapatıyoruz. Kremamızın altını kapayınca labne peynirini ekliyoruz ve çırpma teliyle hızlıca karıştırıyoruz.

Cam dikdörtgen fırın kabının zeminine 1 sıra bisküvi diziyoruz. Üzerine kremanın yarısını döküyoruz. Üzerine tekrar bisküvi diziyoruz ve kalan kremayı döküp düzeltiyoruz. En üste bir sıra daha bisküvi diziyoruz. Soğumaya bırakıyoruz. Kremayı küçük bir tencerede kaynatıyoruz, içine kırdığımız çikolataları koyup karıştırıyoruz. Soğuyan tatlının üzerine soğuyan çikolata sosunu gezdirerek döküyoruz. Mümkünse biraz buzdolabında dinlendiriyoruz ve sonra servis ediyoruz.


PAYLAŞ
    Blogger Yorumla
    Facebook Yorumla

0 yorum:

Yorum Gönder

}