Nursel'in Mutfağı Hamsili Pilav Tarifi 28 Haziran 2016 Trabzon
2 kilo hamsi
Pilavı İçin;
4 su bardağı su
3 adet kuru soğan
1 paket dolmalık fıstık
1 paket kuş üzümü
1 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı zeytinyağı
Tuz
Nane
Karabiber
Tarçın
Üzeri İçin; Sıvı yağ
Hazırlanışı:
Hamsileri temizleyin ve yıkayıp kılçıklarını çıkartın.
Önce hamsilerin derisi dışa gelecek şekilde borcamın dibine sırayla, üst üste dizin. Sonra borcamın kenarlarına yine derisi dışa gelecek şekilde dizin.
Yemeklik doğradığımız soğanı sıvı yağ-tereyağı ile kavurun. Kuş üzümünü, dolmalık fıstığı, pirinci, bütün baharatları serpip kavurmaya devam edin. Suyu ekleyin hafif diri kalacak şekilde pişirin.
Hazırladığınız iç pilavı borcama dizdiğiniz hamsilerin üzerine boşaltın.
Pilavın üzerine de kalan hamsileri dizin. Hamsilerin derisi dışa bakacak. Üzerini zeytinyağı ile yağlayın. 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
0 yorum:
Yorum Gönder