Nursel'in Mutfağı Hamsili Pilav Tarifi 28 Haziran 2016



28.06.2016 nurselin mutfağı tarifleri, nurselin mutfağı izle, nurselin mutfağında ne yapıldı, bugün nurselin mutfağında ne yapıldı, nurselin mutfağı hangi kanalda, 28 Haziran 2016 nurselin mutfağı Hamsili Pilav nasıl yapılır, 28 Haziran nurselin mutfağı  Hamsili Pilav tarifi, Hamsili Pilav  malzemeleri,  Hamsili Pilav nasıl pişirilir,  Hamsili Pilav nasıl yapılır, nurselin mutfağı  Hamsili Pilav Tarifi , Nurselin mutfağı 28 Haziran salı yemekleri Trabzon, 28 Haziran salı Nursel’in Ramazan Sofrası Hamsili Pilav Tarifi, Hamsili Pilav malzemeleri, Nursel ergin Hamsili Pilav Tarifi, Nursel'in Ramazan Sofrası Hamsili Pilav tarifi, NURSELİN MUTFAĞINDA BUGÜN NE PİŞTİ, nurselin ramazan sofrası Trabzon Hamsili Pilav nurselin ramazan sofrasında bugün ne pişti

 
 


 

Nursel'in Mutfağı Hamsili Pilav Tarifi 28 Haziran 2016 Trabzon

 
MALZEMELER:
2 kilo hamsi
Pilavı İçin;

  
3 su bardağı pirinç
4 su bardağı su
3 adet kuru soğan
1 paket dolmalık fıstık
1 paket kuş üzümü
1 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı zeytinyağı
Tuz
Nane
Karabiber
Tarçın
 
Üzeri İçin;
Sıvı yağ

Hazırlanışı:
Hamsileri temizleyin ve yıkayıp kılçıklarını çıkartın.
Önce hamsilerin derisi dışa gelecek şekilde borcamın dibine sırayla, üst üste dizin. Sonra borcamın kenarlarına yine derisi dışa gelecek şekilde dizin.


Yemeklik doğradığımız soğanı sıvı yağ-tereyağı ile kavurun. Kuş üzümünü, dolmalık fıstığı, pirinci, bütün baharatları serpip kavurmaya devam edin. Suyu ekleyin hafif diri kalacak şekilde pişirin.
Hazırladığınız iç pilavı borcama dizdiğiniz hamsilerin üzerine boşaltın.
Pilavın üzerine de kalan hamsileri dizin. Hamsilerin derisi dışa bakacak. Üzerini zeytinyağı ile yağlayın. 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin.


PAYLAŞ
    Blogger Yorumla
    Facebook Yorumla

0 yorum:

Yorum Gönder

}