Nursel'in Mutfağı Hamsiköy Fırın Sütlacı Tarifi 28 Haziran 2016 Trabzon
Malzemeler;
2 litre çiğ süt
1,5 su bardağı toz şeker
2 paket vanilya
2 yumurta sarısı
Üzeri İçin;
1,5 su bardağı pirinç
2 su bardağı su1,5 su bardağı toz şeker
2 paket vanilya
2 yumurta sarısı
Üzeri İçin;
Kavrulmuş fındık
Hazırlanışı:
Çiğ sütü kaynatın. Pirinci ayrı haşlayın. Haşlanan pirinci süte karıştırın ve kaynatmaya devam edin. Süt ve pirinç birbiriyle özleşince şekeri, vanilyayı ilave edin. Bir taşım kaynatın.
Ayrı bir kapta yumurtanın sarılarını ayırın ve çırpın.
Toprak kaplara sütlaçları doldurun. Tencerenin dibinde biraz sütlaç bırakın ve yumurta sarılarıyla karıştırın. Yumurta karışımını kaptaki sütlaçların içine karıştırın. Sütlaçları su koyduğumuz fırın tepsisine alın. 180 derece fırında üstü kızarana kadar pişirin. Fırından çıkan sütlaçları toz fındıkla kaplayarak servis yapın
Toprak kaplara sütlaçları doldurun. Tencerenin dibinde biraz sütlaç bırakın ve yumurta sarılarıyla karıştırın. Yumurta karışımını kaptaki sütlaçların içine karıştırın. Sütlaçları su koyduğumuz fırın tepsisine alın. 180 derece fırında üstü kızarana kadar pişirin. Fırından çıkan sütlaçları toz fındıkla kaplayarak servis yapın
0 yorum:
Yorum Gönder