Hafta içi her gün muhteşem tariflerle ekrana gelen Yeşil Elma'nın tüm tarifleri yayınlandıktan hemen sonra burada.
Malzemeler:
500 gr bonfile
6 yeşil biber
4 diş sarımsak
1 kase domates sos
2 çorba kaşığı tereyağı
zeytinyağı
tuz
karabiber
Servisi İçin:
4 tırnak pide
1 kase yoğurt
4 patates
1 tutam maydanoz
Hazırlanışı:
Bonfile kibritten biraz kalın doğranır.Tavaya biraz yağ ilave edilrek doğranan etler sotelenir. Etler suyunu bırakıp çekene kadar pişirilir. Tereyağı ilave edilerek doğranmış biber ve sarımsak eklenir ve pişirmeye devam edilir. Üzerine domates sosu dökülür. Pişmesine yakın tuz ve karabiberini atılır.
Servisi için, patatesler kibrit şeklinde doğranarak kızartılır. Pideler küp küp doğranır ve fırına verilir. Servis tabağına doğranmış fırınlanmış pide koyulur. Üstüne çırpılmış yoğurt dökülür. Üstüne et koyulur. Onun da üzerine patates kızartması koyulur. Birkaç dal maydanoz ile süslenerek servis edilir.
SAMANYOLU KEBABI
Malzemeler:
500 gr bonfile
6 yeşil biber
4 diş sarımsak
1 kase domates sos
2 çorba kaşığı tereyağı
zeytinyağı
tuz
karabiber
Servisi İçin:
4 tırnak pide
1 kase yoğurt
4 patates
1 tutam maydanoz
Hazırlanışı:
Bonfile kibritten biraz kalın doğranır.Tavaya biraz yağ ilave edilrek doğranan etler sotelenir. Etler suyunu bırakıp çekene kadar pişirilir. Tereyağı ilave edilerek doğranmış biber ve sarımsak eklenir ve pişirmeye devam edilir. Üzerine domates sosu dökülür. Pişmesine yakın tuz ve karabiberini atılır.
Servisi için, patatesler kibrit şeklinde doğranarak kızartılır. Pideler küp küp doğranır ve fırına verilir. Servis tabağına doğranmış fırınlanmış pide koyulur. Üstüne çırpılmış yoğurt dökülür. Üstüne et koyulur. Onun da üzerine patates kızartması koyulur. Birkaç dal maydanoz ile süslenerek servis edilir.
0 yorum:
Yorum Gönder