Nursel'in Mutfağı HöşmerimTarifi 30 Haziran 2016 Balıkesir



30.06.2016 nurselin mutfağı tarifleri, nurselin mutfağı izle, nurselin mutfağında ne yapıldı, bugün nurselin mutfağında ne yapıldı, nurselin mutfağı hangi kanalda, 30 Haziran 2016 nurselin mutfağı Höşmerim nasıl yapılır,Nursel ergin Höşmerim Tarifi, 30 Haziran nurselin mutfağı  Höşmerim tarifi, Höşmerim malzemeleri,  Höşmerim nasıl pişirilir,  Höşmerim nasıl yapılır, nurselin mutfağı  Höşmerim Tarifi , Nurselin mutfağı 30 Haziran perşembe yemekleri Balıkesir, 30 Haziran salı Nursel’in Ramazan Sofrası Höşmerim Tarifi, Höşmerim malzemeleri, Nursel ergin Höşmerim Tarifi, Nursel'in Ramazan Sofrası Höşmerim tarifi, NURSELİN MUTFAĞINDA BUGÜN NE PİŞTİ, nurselin ramazan sofrası Balıkesir Höşmerim nurselin ramazan sofrasında bugün ne pişti

 
 




 

Nursel'in Mutfağı Höşmerim Tarifi 28 Haziran 2016 Balıkesir

 
Malzemeler;
2 kilo çiğ süt
2 çay kaşığı peynir mayası
2 yumurta sarısı
3 su bardağı irmik
2,5 su bardağı toz şeker
1 çay kaşığı zerdeçal

Üzeri İçin;
Kaymak
Toz antep fıstığı

Hazırlanışı:
2 litre çiğ sütü ılıtalım. Peynir mayasını ılık süte ekleyip karıştırdıktan sonra sütün üzerini kapatalım ve 40 dakika kadar beklemeye alalım. Peynir dibe çökecek ve sarı su üzerinde kalacak. Soğumaması gerektiği için lütfen sıkıca sarıp kapatınız.

40 dk bekledikten sonra sütün üzerini açalım. Dibe çökmüş olan peynirleri göreceksiniz. Peynirleri ve suyunu tencereye boşaltalım. Bir yumurtanın sarısını da ilave edip karıştırarak pişirmeye başlayalım. Daha sonra şekeri ilave edip karıştırarak pişirmeye devam edelim. Suyu iyice ısınınca karışıma irmiği de ekleyelim ve muhallebi gibi karıştırarak kaynayana kadar pişirelim. Ocağı kapamaya yakın safran veya zerdeçal ekleyebilirsiniz.
Sunum sırasında kaymak ve toz antep fıstığı ile süsleyebilirsiniz.


PAYLAŞ
    Blogger Yorumla
    Facebook Yorumla

0 yorum:

Yorum Gönder

}