Nursel'in Mutfağı Höşmerim Tarifi 28 Haziran 2016 Balıkesir
Malzemeler;
2 kilo çiğ süt
2 çay kaşığı peynir mayası
2 yumurta sarısı
3 su bardağı irmik
2,5 su bardağı toz şeker
1 çay kaşığı zerdeçal
2 kilo çiğ süt
2 çay kaşığı peynir mayası
2 yumurta sarısı
3 su bardağı irmik
2,5 su bardağı toz şeker
1 çay kaşığı zerdeçal
Üzeri İçin;
Kaymak
Toz antep fıstığı
Hazırlanışı:
2 litre çiğ sütü ılıtalım. Peynir mayasını ılık süte ekleyip karıştırdıktan sonra sütün üzerini kapatalım ve 40 dakika kadar beklemeye alalım. Peynir dibe çökecek ve sarı su üzerinde kalacak. Soğumaması gerektiği için lütfen sıkıca sarıp kapatınız.
40 dk bekledikten sonra sütün üzerini açalım. Dibe çökmüş olan peynirleri göreceksiniz. Peynirleri ve suyunu tencereye boşaltalım. Bir yumurtanın sarısını da ilave edip karıştırarak pişirmeye başlayalım. Daha sonra şekeri ilave edip karıştırarak pişirmeye devam edelim. Suyu iyice ısınınca karışıma irmiği de ekleyelim ve muhallebi gibi karıştırarak kaynayana kadar pişirelim. Ocağı kapamaya yakın safran veya zerdeçal ekleyebilirsiniz.
Sunum sırasında kaymak ve toz antep fıstığı ile süsleyebilirsiniz.
Kaymak
Toz antep fıstığı
Hazırlanışı:
2 litre çiğ sütü ılıtalım. Peynir mayasını ılık süte ekleyip karıştırdıktan sonra sütün üzerini kapatalım ve 40 dakika kadar beklemeye alalım. Peynir dibe çökecek ve sarı su üzerinde kalacak. Soğumaması gerektiği için lütfen sıkıca sarıp kapatınız.
40 dk bekledikten sonra sütün üzerini açalım. Dibe çökmüş olan peynirleri göreceksiniz. Peynirleri ve suyunu tencereye boşaltalım. Bir yumurtanın sarısını da ilave edip karıştırarak pişirmeye başlayalım. Daha sonra şekeri ilave edip karıştırarak pişirmeye devam edelim. Suyu iyice ısınınca karışıma irmiği de ekleyelim ve muhallebi gibi karıştırarak kaynayana kadar pişirelim. Ocağı kapamaya yakın safran veya zerdeçal ekleyebilirsiniz.
Sunum sırasında kaymak ve toz antep fıstığı ile süsleyebilirsiniz.
0 yorum:
Yorum Gönder