Simit Börek Tarifi
2 adet yufka
500 gram beyaz peynir
7-8 adet kuru domates
Yarım su bardağı çekilmiş ceviz
Yarım demet maydanoz
6-7 dal nane
Yarım su bardağı su
Yarım su bardağı ay çiçek yağı
Üzeri İçin:
Yumurta sarısı
Susam
Domatesler suda veya yağda yumuşatılıp doğranır. Peynir, domates, ceviz, ince kıyılmış yeşillik karıştırılır. Yufkalar 4 eşit üçgen parçaya bölünür. 1 üçgen parçaya su ve yağ karışımı sürülüp iç harç geniş kısma yayılıp kenarları içe katlanır ve rulo yapılır. İki ucu birleştirilip simit şekli verilir ve toplam 6 üçgen yufka bu şekilde sarılır. Kalan 2 parça toplam 6 parçaya bölünüp her parça ıslatılıp simitlerin birleşen uç kısımlarına sarılır. Simit böreklere yumurta sarısı sürülüp çörek otu ve susan serpilir. Börek 180 derece sıcak fırında pişirilir.
0 yorum:
Yorum Gönder