Nursel'in Mutfağı Ciğerli Arnavut Böreği Tarifi 16 Kasım 2015 Çay Saati



16 Kasım 2015 nurselin mutfağı tarifleri, nurselin mutfağı izle, nurselin mutfağında ne yapıldı, bugün nurselin mutfağında ne yapıldı, 16 Kasım Pazartesi nurselin mutfağında bugün ne yapıldı, nurselin mutfağı hangi kanalda, 16 Kasım 2015 nurselin mutfağı Ciğerli Arnavut Böreği  nasıl yapılır, 16 Kasım nurselin mutfağı Ciğerli Arnavut Böreği tarifi, Ciğerli Arnavut Böreği malzemeleri, Ciğerli Arnavut Böreği nasıl pişirilir,Ciğerli Arnavut Böreği nasıl yapılır, nurselin mutfağı Ciğerli Arnavut Böreği Tarifi , Nurselin mutfağı 16 Kasım pazartesi yemekleri, Nurselin Mutfağı çay saati 16.11.2015 Ciğerli Arnavut Böreği Tarifi, nurselin mutfağı çay saati



Hafta içi her gün saat 12:00'da Show TV ekranlarında yayınlanan Nursel'in mutfağı programında yapılacak olan Ciğerli Arnavut Böreği tarifi yayınlandıktan hemen sonra sizlerle...

CİĞERLİ ARNAVUT BÖREĞİ

MALZEMELER

1 takım kuzu ciğeri
2 kilo kuru soğan
1 yemek kaşığı tereyağı
2 çay bardağı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
1 tatlı kaşığı pul biber
1 tatlı kaşığı kimyon

HAMURU İÇİN:
5,5 su bardağı un
1 yemek kaşığı tuz
Su

HAZIRLANIŞI
Akciğer düdüklü tencerede haşlanır. Kefi çıktıktan sonra karaciğer de düdüklü tencereye atıp kapağı kapatılır ve 25 dakika pişmeye bırakılır. Hamuru için un, tuz karıştırılır. Suyu da azar azar ilave edilerek hamur yoğurulur. Yumurta büyüklüğünde bezelere ayrılır ve üzeri kapatılarak dinlenmesi için bekletilir. Dinlenen bezeler tabak büyüklüğünde açılır. Araları, eritilmiş tereyağı ve sıvıyağ karışımıyla yağlanarak biri 12 diğeri 10’lu gruba ayrılarak üstüste konur. Bu şekilde 10 dakika dinlendirilir. Soğan yemeklik doğranır. Tuz ve şeker konularak sıvı yağda pembeleştirilir. Pişen ciğer minik minik doğranır ve soğana ilave edilir. Karabiber, pul biber, toz biber ve kimyon dökülerek ocaktan alınır ve soğumaya bırakılır. Dinlenen hamur elle çekiştirilerek tek tek incecik açılır. İlk grup böreğin altını oluşturacak şekilde yuvarlak fırın tepsisine yayılır. Arasında ciğerli iç harç yayılır. Diğer grup da açılıp böreğin üstüne kapatılır. Üzerine kalan yağ dökülür. Börek 190 derecede üzeri kızarana kadar pişirilir. Fırından çıktıktan sonra havuç dilimi şeklinde dilimlenir.



PAYLAŞ
    Blogger Yorumla
    Facebook Yorumla

0 yorum:

Yorum Gönder

}