5 Çayı 12 Temmuz 2015 Kaymaklı Yufka Tart Tarifi



12 Temmuz 2015  5 çayı tarifleri, 5 çayı son bölüm izle, 5 çayı 12 temmuz pazar, 5 çayı tarifleri, 5 Çayı'ında bu hafta ne yapıldı, Tijen Aktay 5 çayı izle, kanaltürk 5 çayı son bölüm izle, kanaltürk 5 çayı Kaymaklı Yufka Tart tarifi 31.05.2015, 5 çayı Kaymaklı Yufka Tart nasıl yapılır, Kaymaklı Yufka Tart nasıl yapılır


Kaymaklı Yufka Tart Tarifi
2 adet yufka
2,5 su bardağı süt
2 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı nişasta
100 gram kaymak
1,5 çay bardağı toz şeker
1 yemek kaşığı tereyağ
1 paket vanilya
Üzeri İçin Malzemeler
250 gram karadut
1 çay bardağı file Antep fıstığı

 1 yufka yarım ay katlanıp 1 kase ile yuvarlaklar kesilir. 3 yuvarlak araları yağlanarak üst üste koyulur. Birleşik tart kalıbının her birine üst üste koyulur yufkalar koyulup ortasına çanak şekli verilir.Diğer yufkaya da aynı işlem yapılır ve yufkalar 170 derece sıcak fırında 10 dakika kadar pişirilir. Krema için süt, şeker, un ve nişasta ocağa alınıp sürekli karıştırılarak kıvamını alan kadar pişirilir. Pişen kremaya tereyağı eklenip eriyene kadar karıştırılır ve ocaktan alınır.


PAYLAŞ
    Blogger Yorumla
    Facebook Yorumla

0 yorum:

Yorum Gönder

}