Kaymaklı Yufka Tart Tarifi
2 adet yufka
2,5 su bardağı süt
2 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı nişasta
100 gram kaymak
1,5 çay bardağı toz şeker
1 yemek kaşığı tereyağ
1 paket vanilya
Üzeri İçin Malzemeler
250 gram karadut
1 çay bardağı file Antep fıstığı
1 yufka yarım ay katlanıp 1 kase ile yuvarlaklar kesilir. 3 yuvarlak araları yağlanarak üst üste koyulur. Birleşik tart kalıbının her birine üst üste koyulur yufkalar koyulup ortasına çanak şekli verilir.Diğer yufkaya da aynı işlem yapılır ve yufkalar 170 derece sıcak fırında 10 dakika kadar pişirilir. Krema için süt, şeker, un ve nişasta ocağa alınıp sürekli karıştırılarak kıvamını alan kadar pişirilir. Pişen kremaya tereyağı eklenip eriyene kadar karıştırılır ve ocaktan alınır.
0 yorum:
Yorum Gönder