26.06.2016 Ardanın Mutfağı Sarıyer Böreği Tarifi



Ardanın Mutfağı İzle 26 Haziran 2016 - Ardanın Mutfağı Tarifleri ,Ardanın Mutfağı 26 Haziran 2016 son bölüm izle ,Ardanın Mutfağı 26.06.2016 son bölüm tarifleri, Ardanın Mutfağı İzle 18 ekim 2015 - 26 Haziran 2016 Ardanın Mutfağı Tarifleri,Ardanın Mutfağı İzle 26 Haziran pazar 2016,26.06.2016 Ardanın Mutfağı Sarıyer Böreği Tarifi, Sarıyer böreği nasıl yapılır, ardanın mutfağı Sarıyer böreği tarifi, baklava yufkasıyla börek nasıl yapılır. Sarıyer böreği nasıl yapılır.




SARIYER BÖREĞİ

Sarıyer Böreği Malzemeleri
Baklavalık yufka
3 yemek kaşığı tereyağı
4 yumurta
4 su bardağı süt
1 tutam tuz

İç Harcı için Malzemeler
3-4 yemek kaşığı zeytinyağı
400 gr. kıyma
2 adet soğan – yemeklik doğranmış
1 avuç kuş üzümü – ıslatılmış
½ su bardağı çam fıstığı
Tuz
Karabiber

Hazırlanışı:
Soğanları yemeklik doğranır.
Geniş bir tavada zeytinyağını kızdırılır.
Kıyma ilave edilerek suyunu çekene kadar kavrulur..
Soğanlar ilave edilip yumuşayana kadar kavurmaya devam edilir..
Kuş üzümü, fıstık, tuz ve karabiber eklenerek  soğumaya bırakılır.
Yumurta, süt, 3 yemek kaşığı erimiş tereyağı ve tuzu bir kapta karıştırılır.
Tezgahın üzerinde 4 kat yufka üst üste koyulur.
Sütlü karışımdan en üstüne sürülür.
Kavrulan kıymadan yufkanın uzun kısmına alınarak yufka rulo şeklinde sıkıca sarılır.
Fırın kabının şekline göre börekler yerleştirilir.
Tepsi dolduktan sonra kalan sütlü karışımı böreklerin üzerine dökülür. Böreklerin üstünün yağlanması sağlanır.
190 derecede ısıtılmış fırında yaklaşık 35-40 dakika üstü kızarana kadar pişirilir.

PAYLAŞ
    Blogger Yorumla
    Facebook Yorumla

0 yorum:

Yorum Gönder

}