SARIYER BÖREĞİ
Sarıyer Böreği Malzemeleri
Baklavalık yufka
3 yemek kaşığı tereyağı
4 yumurta
4 su bardağı süt
1 tutam tuz
İç Harcı için Malzemeler
3-4 yemek kaşığı zeytinyağı
400 gr. kıyma
2 adet soğan – yemeklik doğranmış
1 avuç kuş üzümü – ıslatılmış
½ su bardağı çam fıstığı
Tuz
Karabiber
Hazırlanışı:
Soğanları yemeklik doğranır.
Geniş bir tavada zeytinyağını kızdırılır.
Kıyma ilave edilerek suyunu çekene kadar kavrulur..
Soğanlar ilave edilip yumuşayana kadar kavurmaya devam edilir..
Kuş üzümü, fıstık, tuz ve karabiber eklenerek soğumaya bırakılır.
Yumurta, süt, 3 yemek kaşığı erimiş tereyağı ve tuzu bir kapta karıştırılır.
Tezgahın üzerinde 4 kat yufka üst üste koyulur.
Sütlü karışımdan en üstüne sürülür.
Kavrulan kıymadan yufkanın uzun kısmına alınarak yufka rulo şeklinde sıkıca sarılır.
Fırın kabının şekline göre börekler yerleştirilir.
Tepsi dolduktan sonra kalan sütlü karışımı böreklerin üzerine dökülür. Böreklerin üstünün yağlanması sağlanır.
190 derecede ısıtılmış fırında yaklaşık 35-40 dakika üstü kızarana kadar pişirilir.
0 yorum:
Yorum Gönder