Gülenay ile Pasta & Börek Dondurmalı İrmik Helvası Tarifi- 30 Haziran 2015



Gülenay ile Pasta-Börek tarifleri, stv Gülenay ile Pasta-Börek programı, 30 Haziran 2015 gülenay ile pasta börek tarifleri, 30 Haziran 2015 salı gülenay ile pasta börek izle, Gülenay ile Pasta &  Börek Dondurmalı İrmik Helvası Tarifi- 30 Haziran 2015, gülenay Dondurmalı İrmik Helvası tarifi,Gülenay ile Pasta & Börek Dondurmalı İrmik Helvası  Tarifi- 30 Haziran 2015, Dondurmalı İrmik Helvası nasıl yapılır





Gülenay ile Pasta & Börek 
Dondurmalı İrmik Helvası Tarifi- 30 Haziran 2015


Malzemeler:
  • 1 kg. irmik
  • 450 gr. tereyağı
  • 3 su bardağı süt
  • 2,5 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı kuş üzümü
  • 1 su bardağı çam fıstığı
  • Vanilyalı dondurma
  • 2 tane damla sakızı

Üzeri için:
  • Tarçın

Hazırlanışı:
Tereyağı tencerede eritilir. Üzerine irmik eklenerek rengi dönene kadar karıştırılarak kavrulur. Bira kavrulduktan sonra çam fıstıkları ve  kuş üzümleri de eklenerek kavurmaya devam edilir.
Başka bir kapta şeker ve süt karıştırılıp şeker eriyene kadar ısıtılır. Kavrulan irmiğe eklenerek karıştırılarak pişirilir. Piştikten sonra ılıyan helva derin bir kaseye ortası çukur kalacak şekilde yayılır. Ortasına dondurma koyularak tekrar üzerine helva kapatılır. Servis tabağına ters çevrilerek tarçın dökülür ve servis edilir.






PAYLAŞ
    Blogger Yorumla
    Facebook Yorumla

0 yorum:

Yorum Gönder

}