Nursel'in Mutfağı Kızılcık Marmelatlı Kurabiye Tarifi 4 Haziran 2015 Giresun



4 Haziran 2015 nurselin mutfağı tarifleri, nurselin mutfağı izle, nurselin mutfağında ne yapıldı, bugün nurselin mutfağında ne yapıldı, 4 Haziran perşembe nurselin mutfağında bugün ne yapıldı, nurselin mutfağı hangi kanalda, 4 Haziran 2015 nurselin mutfağı Kızılcık Marmelatlı Kurabiye  nasıl yapılır, 4 Haziran nurselin mutfağı Kızılcık Marmelatlı Kurabiye  tarifi, Kızılcık Marmelatlı Kurabiye  malzemeleri, Kızılcık Marmelatlı Kurabiye nasıl pişirilir, Kızılcık Marmelatlı Kurabiye   nasıl yapılır, nurselin mutfağı Kızılcık Marmelatlı Kurabiye  , Nurselin mutfağı 4 Haziran perşembe yemekleri, Nurselin Mutfağı çay saati 04.06.2015 Kızılcık Marmelatlı Kurabiye  Tarifi, nurselin mutfağı giresun yemekleri




Hafta içi her gün saat 12:00'da Show TV ekranlarında yayınlanan Nursel'in mutfağı programında yapılacak olan Kızılcık Marmelatlı Kurabiye tarifi yayınlandıktan hemen sonra sizlerle.

KIZILCIK MARMELATLI KURABİYE

Malzemeler:

Marmelatı için:

1 kilo kızılcık

1 su bardağı şeker


Hamuru için:

250 g tereyağı
1 su bardağı pudra şekeri

1 paket vanilya

1 paket kabartma tozu

1 çay bardağı sıvı yağ

 aldığı kadar un


Üzeri için:

mavi haşhaş


Hazırlanışı:

Kızılcık süzgecin üzerine alınır. Kaşıkla ezilir ve altındaki kaba püre kıvamında akmış olacaktır. Tencereye alınır. Toz şeker eklenir ve marmelatı pişirilir. 
Kıvama gelince ocaktan alınıp soğumaya bırakılır. 
Tereyağı ve sıvı yağ geniş bir kaba alınır. Yumurta kırılır. Pudra şekeri, vanilya, kabartma tozu ve unla kurabiye hamuru yoğurulur. Cevizden daha küçük yuvarlanır. Haşhaşa batırılır ve ortasından parmakla bastırılır. Üzerine yağlı kağıt serilen fırın tepsisine alınır. 180 derecede fırına verilir. 
Fırından çıkıp kaynarlığını atınca ortalarına soğuyan kızılcık mermelatı konur ve sunuma hazırdır.




PAYLAŞ
    Blogger Yorumla
    Facebook Yorumla

0 yorum:

Yorum Gönder

}