09.07.2015 Elifin Ramazan Sofrası Çikolatalı Güllaç Topları Tarifi
Malzemeler
Malzemeler
10 adet güllaç yaprağı
2 çorba kaşığı yeşil fıstık
1 su bardağı ceviz
3 su bardağı süt
1 su bardağı krema
3 çorba kaşığı kakao
200 gram bitter çikolata
2,5 su bardağı şeker
2 paket vanilya
2 çorba kaşığı yeşil fıstık
1 su bardağı ceviz
3 su bardağı süt
1 su bardağı krema
3 çorba kaşığı kakao
200 gram bitter çikolata
2,5 su bardağı şeker
2 paket vanilya
Süt, şeker, krema, kakao ve çikolata ocağa alınıp çikolata eriyene kadar karıştırılır. Ocaktan alınıp ılık iken güllaç yaprakları kırılarak karışıma batırılır ve biraz çekmesi beklenir.Vanilya eklenip karıştırılır. Güllaçtan parçalar alınıp top yapılır.Cevize ve fıstığa bulanır. Dolapta biraz soğuyan tatlı servis edilir
0 yorum:
Yorum Gönder