09.07.2015 Elifin Ramazan Sofrası Patlıcanlı Kıyma Kavurma Tarifi
Yemek için malzemeler
300 gram kıyma
2 adet köz patlıcan
3 diş sarımsak
200 gram yoğurt
2 adet haşlanmış patates
2 çorba kaşığı tereyağı
1 çorba kaşığı pul biber
Karabiber
Tuz
3 dilim pide
2 adet köz patlıcan
3 diş sarımsak
200 gram yoğurt
2 adet haşlanmış patates
2 çorba kaşığı tereyağı
1 çorba kaşığı pul biber
Karabiber
Tuz
3 dilim pide
Kıyma sıvı yağ ile ocağa alınıp kavrulur. Rengi dönünce doğranmış köz patlıcan eklenip karıştırılır. Sarımsak ezilip yarısı tavaya alınıp tuz ve baharatlar eklenip pişirilir. Patates tereyağı ile ezilir. Patates, yoğurt ve kalan sarımsak karıştırılır. Patates servis tabağına yayılıp üzerine kavrulan kıyma eklenir. Patlıcanlı kıyma kavurma ile servis edilir.
0 yorum:
Yorum Gönder