Nursel'in Mutfağı Çiğ Börek Tarifi 10 Temmuz 2015 Eskişehir



10 Temmuz 2015 nurselin mutfağı tarifleri, nurselin mutfağı izle, nurselin mutfağında ne yapıldı, bugün nurselin mutfağında ne yapıldı, 10 temmuz cuma nurselin mutfağında bugün ne yapıldı, nurselin mutfağı hangi kanalda, 10 Temmuz 2015 nurselin mutfağı Çiğ Börek  nasıl yapılır, 10 Temmuz nurselin mutfağı Çiğ Börek tarifi, Çiğ Börek   malzemeleri, Çiğ Börek nasıl pişirilir, Çiğ Börek nasıl yapılır, nurselin mutfağı Çiğ Börek  Tarifi , Nurselin mutfağı 10 Temmuz cuma yemekleri, Nurselin Mutfağı çay saati 10.07.2015 Çiğ Börek  Tarifi, nurselin mutfağı Eskişehir




 


Hafta içi her gün saat 12:00'da Show TV ekranlarında yayınlanan Nursel'in mutfağı programında yapılacak olan Çiğ Börek tarifi yayınlandıktan hemen sonra sizlerle.


ÇİĞ BÖREK

Malzemeler:
1 kilo un. 
  • 1 fiske tuz. 
  • Su. 
  • İÇ HARCI İÇİN. 
    • 500 g dana kıyma. 
    • 3 adet kuru soğan. 
    • Karabiber. 
    • Tuz. 
    • 1 bardak su. 
    KIZARTMAK İÇİN 
    • Sıvı yağ.
    HAZIRLANIŞI
    • 1 kilo un geniş bir kaba alınır. Tuz atılır ve aldığı kadar su ile kulak memesi kıvamında hamur yoğurulur. 10 dakika dinlendirilir. 
    • Dana kıymanın içine kuru soğanlar küçük küçük doğranır. Karabiberi ve tuzu atılıp su ile cıvık bir kıvam verilerek harmanlanır. Hamurdan ceviz büyüklüğünde bezeler alınır. Tatlı tabağı büyüklüğünde açılır. İç harç konur ve yarım ay şeklinde kapatılır. Kenarları düzgün olsun diye kesilir ve bol yağda çevrilerek kızartılıp sunuma alınır.



    PAYLAŞ
      Blogger Yorumla
      Facebook Yorumla

    0 yorum:

    Yorum Gönder

    }