Kanaltürk ekranlarında her hafta Tijen Aktay'ın hazırladığı tarifler yayınlandıktan hemen sonra sizlerle buluşuyor.
KİRPİ KURABİYE
Malzemeler:100 gr yumuşamış tereyağı
1 adet yumurta
2/3 su bardağı pudra şekeri

1 çay bardağı ince çekilmiş fındık içi
1 paket vanilya
Üzeri İçin:
100 gr eritilmiş bitter çikolata
1 su bardağı çikolatalı şekerleme
1 su bardağı renkli şekerleme
Hazırlanışı:
Tereyağı mikser ile biraz çırpıldıktan sonra üzerine pudra şekeri eklenip krema kıvamı alana kadar çırpılmaya devam edilir. Daha sonra yumurta eklenip yağa yedirilir ve üzerine fındık içi, vanilya ve un ilave edilerek kurabiye hamuru yoğrulur. Hamurdan parçalar koparılıp yassı yapılır ve baş kısmı bastırılıp arka kısmı top yapılarak kirpi gövdesi şekli verilir. Yağlı kağıt serili tepsiye yerleştirilen kurabiyeler 175 derece sıcak fırında 15 dakika pişirilir. Pişen kurabiyeler soğuyunca kirpinin gözlerini yapmak için bıçak ucu erimiş çikolataya batırılır ve kirpinin göz ve burun kısmı yapılır. Gövde kısmı fırça yardımıyla erimiş çikolata ile kaplanır ve daha sonra arka çikolatalı kısma şekerlemeler serpilir.
harika görünüyorlar gerçektenn kirpiye benziyorlar en kısa zamanda güne gelecek arkadaşlarım için yapacağım acaba blogunuza resim yükleyebiliyormuyuz yapınca sizlerle paylaşmak isterim
YanıtlaSil