1 Haziran 2015 nurselin mutfağı tarifleri, nurselin mutfağı izle, nurselin mutfağında ne yapıldı, bugün nurselin mutfağında ne yapıldı, 1 Haziran pazartesi nurselin mutfağında bugün ne yapıldı, nurselin mutfağı hangi kanalda, 1 Haziran 2015 nurselin mutfağı Çorum Baklavası nasıl yapılır, 1 Haziran nurselin mutfağı Çorum Baklavası tarifi, Çorum Baklavası malzemeleri, Çorum Baklavası nasıl pişirilir, Çorum Baklavası nasıl yapılır, nurselin mutfağı Çorum Baklavası , Nurselin mutfağı 1 Haziran pazartesi yemekleri, Nurselin Mutfağı çay saati 01.06.2015 Çorum Baklavası Tarifi, nurselin mutfağı çorum yemekleri
Hafta içi her gün saat 12:00'da Show TV ekranlarında yayınlanan Nursel'in mutfağı programında yapılacak olan Çorum Baklavası tarifi yayınlandıktan hemen sonra sizlerle.
Malzemeler:
4 bardak şekere 4 bardak su
eklenip şerbeti pişirilir ve soğumaya bırakılır. - Süt, yoğurt, sıvı yağ ve
sirke geniş bir kaba alınır. Tuzu atılır. Yumurta kırılır. Kabartma tozu ve
aldığı kadar unla yumuşak kıvamlı hamur yoğurulur. 6 beze elde edilir. Biraz
büyük açılır ve 3 tanesi üst üste konup büyütülür. 2 parmak kalınlığında kareler
kesilir. 2 tarafından bastırılarak şeker paketi şekli verilir. Üzerine yağ
gezdirilen fırın tepsisine sıkıca dizilir. Kalan 3 bezeye de aynı işlem uygulanır.
Serin bir alanda, soğuyan şerbet ve çekilmiş ceviz eklenerek servise hazırlanır.
ÇORUM BAKLAVASI
Malzemeler:
Hamuru için:
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı yoğurt
1 su bardağı sıvı yağ
1 adet yumurta
1 yemek kaşığı sirke
1 çay kaşığı kabart
ma tozu
1 fiske tuz
aldığı kadar un
Üzeri için:
1 su bardağı ceviz
Şerbeti için:
4 su bardağı şeker
4 bardak su
Hazırlanışı:
0 yorum:
Yorum Gönder