Nursel'in Mutfağı Çorum Baklavası Tarifi 1 Haziran 2015 Çorum



1 Haziran 2015 nurselin mutfağı tarifleri, nurselin mutfağı izle, nurselin mutfağında ne yapıldı, bugün nurselin mutfağında ne yapıldı, 1 Haziran pazartesi nurselin mutfağında bugün ne yapıldı, nurselin mutfağı hangi kanalda, 1 Haziran 2015 nurselin mutfağı Çorum Baklavası  nasıl yapılır, 1 Haziran nurselin mutfağı Çorum Baklavası  tarifi, Çorum Baklavası  malzemeleri, Çorum Baklavası nasıl pişirilir, Çorum Baklavası   nasıl yapılır, nurselin mutfağı Çorum Baklavası  , Nurselin mutfağı 1 Haziran pazartesi yemekleri, Nurselin Mutfağı çay saati 01.06.2015 Çorum Baklavası  Tarifi, nurselin mutfağı çorum yemekleri




Hafta içi her gün saat 12:00'da Show TV ekranlarında yayınlanan Nursel'in mutfağı programında yapılacak olan Çorum Baklavası   tarifi yayınlandıktan hemen sonra sizlerle.

ÇORUM BAKLAVASI

Malzemeler:

Hamuru için:

1 çay bardağı süt

1 çay bardağı yoğurt

1 su bardağı sıvı yağ

1 adet yumurta

1 yemek kaşığı sirke

1 çay kaşığı kabart

ma tozu

1 fiske tuz

aldığı kadar un


Üzeri için:

1 su bardağı ceviz


Şerbeti için:

4 su bardağı şeker

4 bardak su


Hazırlanışı:

4 bardak şekere 4 bardak su eklenip şerbeti pişirilir ve soğumaya bırakılır. - Süt, yoğurt, sıvı yağ ve sirke geniş bir kaba alınır. Tuzu atılır. Yumurta kırılır. Kabartma tozu ve aldığı kadar unla yumuşak kıvamlı hamur yoğurulur. 6 beze elde edilir. Biraz büyük açılır ve 3 tanesi üst üste konup büyütülür. 2 parmak kalınlığında kareler kesilir. 2 tarafından bastırılarak şeker paketi şekli verilir. Üzerine yağ gezdirilen fırın tepsisine sıkıca dizilir. Kalan 3 bezeye de aynı işlem uygulanır. Serin bir alanda, soğuyan şerbet ve çekilmiş ceviz eklenerek servise hazırlanır.



PAYLAŞ
    Blogger Yorumla
    Facebook Yorumla

0 yorum:

Yorum Gönder

}