22 Mart 2015 5 Çayı Vişneli Kalp Pasta Tarifi



22 mart 2015 5 çayı tarifleri, 5 çayı son bölüm izle, 5 çayı tarifleri, 5 Çayı'ında bu hafta ne yapıldı, Tijen Aktay 5 çayı izle, kanaltürk 5 çayı son bölüm izle, kanaltürk 5 çayı vişneli kalp pasta tarifi, 5 çayı vişneli kalp pasta nasıl yapılır, vişneli pasta nasıl yapılır







Kanaltürk ekranlarında her hafta Tijen Aktay'ın  hazırladığı tarifler yayınlandıktan hemen sonra sizlerle buluşuyor.

VİŞNELİ KALP PASTA

Malzemeler:

Kek için:

5 adet yumurta
4 kahve fincanı toz şeker
3 kahve fincanı un
1 kahve fincanı kakao

Kreması için:

500 ml krema
1 pkt. hazır pişmeyen puding
200 ml. beyaz çikolata
1 çay bardağı vişne püresi
250 gr vişne

Üzeri için:

120 gr. eritilmiş bitter çikolata
150 gr hindistan cevizi
2 damla kırmızı gıda boyası
1 su bardağı vişne
Yarım su bardağı su
1 yemek kaşığı nişasta
1 çay bardağı file antep fıstığı
1 tatlı kaşığı tereyağı
3 yemek kaşığı toz şeker


Hazırlanışı:
Yumurta ve şeker mikserle  köpürene kadar tekrar çırpılır. Üzerine un ve kakao ilave dilerek spatula ile karıştırılır. Hazırlanan kek hamuru yağlı kağıt serili tepsiye yayılarak 180 derece fırında 15-20 dakika pişirilip ve soğumaya bırakılır. Kreması için çikolata hariç tüm malzemeler mikser ile iyice çırpılarak benmari usulü eritilmiş ve soğutulmuş beyaz çikolata eklenip tekrar karıştırılır. Soğuyan kekten kalıbımızın tabanı için yuvarlak kesilir ve kalan bölümden kalpli kalıp ile kalp kek parçaları çıkarılır. Erimiş ve soğutulmuş bitter çikolata kalp keklere sürülür ve  üzeri gıda boyası, Hindistan cevizi karışımı ile kaplanıp el ile bastırılır. Hazırlanan Kalp kekler dolapta soğumaya bırakılır.
Kelepçeli kalının altına yuvarlak kesilen kek tabanı yerleştirilip kenarlarına kenarlarına kalp kekler Hindistan cevizli kısım kalıba yapışacak şekilde döşenir. Krema kalıba dökülüp güzelce yayılıp katılaşana kadar dolapta dinlendirilir. Vişne sos için vişne, su, şeker ve 1 kaşık nişasta kıvamını alana kadar pişirilir ve soğumaya bırakılır. Pasta kalıptan çıkarılıp üstüne sos dökülerek süslenir ve servis edilir.

PAYLAŞ
    Blogger Yorumla
    Facebook Yorumla

0 yorum:

Yorum Gönder

}