Kanaltürk ekranlarında her hafta Tijen Aktay'ın hazırladığı tarifler yayınlandıktan hemen sonra sizlerle buluşuyor.
VİŞNELİ KALP PASTA
Malzemeler:
Kek için:
5 adet yumurta4 kahve fincanı toz şeker
3 kahve fincanı un
1 kahve fincanı kakao
Kreması için:
500 ml krema1 pkt. hazır pişmeyen puding
200 ml. beyaz çikolata
1 çay bardağı vişne püresi
250 gr vişne
Üzeri için:
120 gr. eritilmiş bitter çikolata150 gr hindistan cevizi
2 damla kırmızı gıda boyası
1 su bardağı vişne
Yarım su bardağı su
1 yemek kaşığı nişasta
1 çay bardağı file antep fıstığı
1 tatlı kaşığı tereyağı
3 yemek kaşığı toz şeker
Hazırlanışı:
Yumurta ve şeker mikserle köpürene kadar tekrar çırpılır. Üzerine un ve kakao ilave dilerek spatula ile karıştırılır. Hazırlanan kek hamuru yağlı kağıt serili tepsiye yayılarak 180 derece fırında 15-20 dakika pişirilip ve soğumaya bırakılır. Kreması için çikolata hariç tüm malzemeler mikser ile iyice çırpılarak benmari usulü eritilmiş ve soğutulmuş beyaz çikolata eklenip tekrar karıştırılır. Soğuyan kekten kalıbımızın tabanı için yuvarlak kesilir ve kalan bölümden kalpli kalıp ile kalp kek parçaları çıkarılır. Erimiş ve soğutulmuş bitter çikolata kalp keklere sürülür ve üzeri gıda boyası, Hindistan cevizi karışımı ile kaplanıp el ile bastırılır. Hazırlanan Kalp kekler dolapta soğumaya bırakılır.
Kelepçeli kalının altına yuvarlak kesilen kek tabanı yerleştirilip kenarlarına kenarlarına kalp kekler Hindistan cevizli kısım kalıba yapışacak şekilde döşenir. Krema kalıba dökülüp güzelce yayılıp katılaşana kadar dolapta dinlendirilir. Vişne sos için vişne, su, şeker ve 1 kaşık nişasta kıvamını alana kadar pişirilir ve soğumaya bırakılır. Pasta kalıptan çıkarılıp üstüne sos dökülerek süslenir ve servis edilir.
0 yorum:
Yorum Gönder