PEYNİRLİ RULO BÖREK
Malzemeler:
- 3 su bardağı un
- yarım paket yaş maya
- 1 çay bardağı sulu yoğurt
- 1 yumurta
- yarım çay bardağı zeytinyağı
- tuz,su
İç Harcı İçin:
- Beyaz peynir
- Lor peyniri
- Maydanoz
Üzeri İçin:
- Tereyağı
Hazırlanışı:
- Un ve tuz karıştırılıp ortası açılır
- Malzemeler eklenip maya eriyene kadar sıvı malzemeler karıştırılır
- Su ilaveleri ile yumuşak hamur yoğrulur
- İçi için peynir ve ince kıyılmış maydanoz karıştırılır
- Hamur ikiye bölünüp un yardımı ile açılır
- Üzerine fırça yardımıyla eritilmiş tereyağı sürülür.
- Açılan yufka 8 eşit parçaya bölünür
- Oluşan üçgen parçaların uç kısmından biraz içeriden başlanarak V şeklinde çizik yapılır
- Şeklin ortasına bir çizgi daha atılıp geniş kısma iç harç koyulur
- Kenarları içe katlanıp rulo yapılır
- Yağlı kağıt serili tepsiye dizilen rulo böreğe mayalanmaya bırakılır
- Mayalanan böreğe yumurta sarısı sürülüp 180 derece fırında pişirilir
0 yorum:
Yorum Gönder