05 Şubat 2015 Nurselin Mutfağı Dolanger Tatlısı Tarifi



5 şubat 2015 nurselin mutfağı tarifleri, nurselin mutfağı izle, nurselin mutfağında ne yapıldı, bugün nurselin mutfağında ne yapıldı, 5 şubat nurselin mutfağında bugün ne yapıldı, nurselin mutfağı hangi kanalda, nurselin mutfağı dolanger tatlısı




Hafta içi her gün saat 12:00'da Show TV ekranlarında yayınlanan Nursel'in mutfağı programında hazırlanan harika tarifler yayınlandıktan hemen sonra sizlerle..

DOLANGER TATLISI
 

Malzemeler:
Hamuru İçin;
-5 su bardağı un
-su
-tuz
İç Harcı İçin;
-2 su bardağı fındık
-3 yemek kaşığı toz şeker
-3 yemek kaşığı tereyağ
-1 çay bardağı sıvıyağ
Şerbeti İçin;
-3 su bardağı toz şeker
-3 bardak su

Hazırlanışı:
Un, tuz ve aldığı kadar su ile kulak memesi kıvamında hamur yoğurulur. 15 dakika dinlendirilir.  Fındık rondodan çekilir. Toz şeker ile iç harcı hazırlanır. Dinlenen hamurdan çıktığı kadar bezeler alınıp baklava hamuru gibi incecik açılır. Açılan her bezenin üzerine sıvı yağ ve eritilmiş tereyağ karışımı sürülür. İç harcı konur ve dolanarak gelişi güzel kapatılır. Yuvarlak fırın tepsisinin içine çok az sıvı yağ gezdirilir. Yapılan hamurlar içerisine yuvarlatılarak sırasıyla yerleştirilir. Ocağın üstünde çevrilerek pişirilir. Pişirirken alt tarafını bir supatula yardımı ile kontrol ediniz. Kızardığını görünce ters çevirip diğer yüzünüde aynı şekilde pişirin. Ilık suda toz şekeri pişirmeden eritip şerbeti hazırlanır. Tatlı sıcakken üzerine şerbet gezdirilir. Sunuma hazırdır

PAYLAŞ
    Blogger Yorumla
    Facebook Yorumla

0 yorum:

Yorum Gönder

}