5 Şubat 2015 Oktay Usta Kuzu Etli Keşkek Tarifi



yeşil elma tarifler, yeşil elma 5 şubat 2015, yeşil elma programı, yeşil elma, yeşil elma tarifler, oktay usta 5 şubat, oktay usta tarifler, oktay usta izle, samanyolu oktay usta, oktay ustada bugün ne yapıldı, oktay usta kolay yemek tarifleri, oktay usta kek tarifi, oktay usta yeşil elma kuzu etli keşkek tarifi, keşkek nasıl yapılır



Hafta içi her gün muhteşem tariflerle ekrana gelen Yeşil Elma'nın tüm tarifleri yayınlandıktan hemen sonra burada..

KUZU ETLİ KEŞKEK TARİFİ
 

Malzemeler:
- 3 su bardağı buğday
- 500 gr kemikli kuzu eti
- 3 soğan
- zeytinyağı
- tuz
- karabiber
- et suyu

Sosu İçin:
- 2 çorba kaşığı tereyağı
- 1 çorba kaşığı salça

Hazırlanışı:
Buğdayla bir gece önceden ıslatılır. Ertesi gün tencereye bir miktar su ilave edilerek buğdaylar parçalanana kadar pişirilir. Kemikli kuzu eti ayrı bir tencerede iyice pişirilir. Soğanlar doğranarak zeytinyağında kavurulur. Kavrulan soğana buğdaylar ilave edilir. Üzerine azar azar  sıcak et suyu ilave edilir ve sürekli karıştırılır. Kıvam alınca tuz ve karabiber eklenir. Piştikten sonra servis tabağına alınır. Üzerine tereyağı ve salça ile hazırlanmış sos ilave edilir. En üstüne de didilmiş et dökülerek servis edilir. Afiyet olsun.

PAYLAŞ
    Blogger Yorumla
    Facebook Yorumla

0 yorum:

Yorum Gönder

}