Hafta içi her gün muhteşem tariflerle ekrana gelen Yeşil Elma'nın tüm tarifleri yayınlandıktan hemen sonra burada..
KUZU ETLİ KEŞKEK TARİFİ
Malzemeler:
- 3 su bardağı buğday
- 500 gr kemikli kuzu eti
- 3 soğan
- zeytinyağı
- tuz
- karabiber
- et suyu
Sosu İçin:
- 2 çorba kaşığı tereyağı
- 1 çorba kaşığı salça
Hazırlanışı:
Buğdayla bir gece önceden ıslatılır. Ertesi gün tencereye bir miktar su ilave edilerek buğdaylar parçalanana kadar pişirilir. Kemikli kuzu eti ayrı bir tencerede iyice pişirilir. Soğanlar doğranarak zeytinyağında kavurulur. Kavrulan soğana buğdaylar ilave edilir. Üzerine azar azar sıcak et suyu ilave edilir ve sürekli karıştırılır. Kıvam alınca tuz ve karabiber eklenir. Piştikten sonra servis tabağına alınır. Üzerine tereyağı ve salça ile hazırlanmış sos ilave edilir. En üstüne de didilmiş et dökülerek servis edilir. Afiyet olsun.
0 yorum:
Yorum Gönder