7 nisan 2015 nurselin mutfağı tarifleri, nurselin mutfağı izle, nurselin mutfağında ne yapıldı, bugün nurselin mutfağında ne yapıldı, 7 nisan salı nurselin mutfağında bugün ne yapıldı, nurselin mutfağı hangi kanalda, 7 nisan 2015 nurselin mutfağı Çilekli Pasta nasıl yapılır, 7 nisan 2015 nurselin mutfağı Çilekli Pasta tarifi, Çilekli Pasta malzemeleri, Çilekli Pasta nasıl pişirilir, Çilekli Pasta nasıl yapılır,nurselin mutfağı Çilekli Pasta
Hafta içi her gün saat 12:00'da Show TV ekranlarında yayınlanan Nursel'in mutfağı programında yapılacak olan Çilekli Pasta tarifi yayınlandıktan hemen sonra sizlerle..
Malzemeler:
4 yumurta
1 bardak şeker
yarım bardak nişasta
1 bardak un
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
2 kaşık kakao
yarım çay bardağı sıvı yağ
yarım çay bardağı ılık su
Muhallebisi için:
3 bardak süt
1 bardak şeker
2 kaşık un
1 kaşık nişasta
2 kaşık kakao
1 paket bitter çikolata
Üzeri İçin:
1 kg çilek
9 paket çikolata çubuğu
Hazırlanışı:
Yumurtaları beyazı ve sarısı ayrı yerlerde her birinin üzerine yarımşar bardak şeker ile birlikte iyice çırpılır.Kuru malzemeler ayrı bir yerde elenir.çırpılan yumurta ve şeker karışımına ılık su ve yağ ilave edildikten sonra çırpılır.Daha sonra çırpılmış yumurta beyazıyla karıştırılarak elenen kuru malzemeler birlikte karıştırılarak yuvarlak fırın kabında 170 derece ısıtılmış fırında pişirilir. Kreması için süt, şeker, un, nişasta, kakao karıştırılarak pişirilir altını kapatmadan önce çikolata eriyene kadar karıştırılır ve soğutulur. Kek pişince soğuması beklenerek kalıptan çıkarılır ortasından ikiye ayrılır. Servis tabağına kekin tabanı yerleştirilerek süt ile ıslatılır.Üzerine soğuk krema yayılır.kremanın üzerine küp küp doğranmış çilekler serpilir.üste kapatılan kek süt ile ıslatıldıktan sonra üzeri ve kenarları kremayla kapatılır.kenarlarına çikolatalı çubuklar tek tek yerleştirilir.Üst kısımda oluşan çukura çilekler yerleştirilerek biraz dinlendirilir ve servis edilir.
ÇİLEKLİ PASTA
Malzemeler:
4 yumurta
1 bardak şeker
yarım bardak nişasta
1 bardak un
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
2 kaşık kakao
yarım çay bardağı sıvı yağ
yarım çay bardağı ılık su
Muhallebisi için:
3 bardak süt
1 bardak şeker
2 kaşık un
1 kaşık nişasta
2 kaşık kakao
1 paket bitter çikolata
Üzeri İçin:
1 kg çilek
9 paket çikolata çubuğu
Hazırlanışı:
Yumurtaları beyazı ve sarısı ayrı yerlerde her birinin üzerine yarımşar bardak şeker ile birlikte iyice çırpılır.Kuru malzemeler ayrı bir yerde elenir.çırpılan yumurta ve şeker karışımına ılık su ve yağ ilave edildikten sonra çırpılır.Daha sonra çırpılmış yumurta beyazıyla karıştırılarak elenen kuru malzemeler birlikte karıştırılarak yuvarlak fırın kabında 170 derece ısıtılmış fırında pişirilir. Kreması için süt, şeker, un, nişasta, kakao karıştırılarak pişirilir altını kapatmadan önce çikolata eriyene kadar karıştırılır ve soğutulur. Kek pişince soğuması beklenerek kalıptan çıkarılır ortasından ikiye ayrılır. Servis tabağına kekin tabanı yerleştirilerek süt ile ıslatılır.Üzerine soğuk krema yayılır.kremanın üzerine küp küp doğranmış çilekler serpilir.üste kapatılan kek süt ile ıslatıldıktan sonra üzeri ve kenarları kremayla kapatılır.kenarlarına çikolatalı çubuklar tek tek yerleştirilir.Üst kısımda oluşan çukura çilekler yerleştirilerek biraz dinlendirilir ve servis edilir.
0 yorum:
Yorum Gönder