Nursel'in Mutfağı Çakı Mantısı Tarifi 28 Haziran 2016 Balıkesir
Malzemeler;
Hamuru İçin;
Tavuk butları bol suda haşlanır. Haşlama suyu ayrılır.
Nohutları haşlayın. Tuz ekleyip ezin.
Derin bir kapta yumurta, su, süt, tuz ve yavaş yavaş un eklenerek ele yapışmayan bir hamur yoğurulur. Dört bezeye bölünüp üzeri örtülür. Bezeler merdane ile tepsi büyüklüğünde açılır. Üzerine ezilmiş haşlanmış nohutları serin.Yufkamızı ortadan ikiye kesin. Rulo şeklinde sarın. 2 parmak kalınlığında kesin ve yağlanmış tepsiye dizin. Üzerine de yağ gezdirin.Önceden ısıtılmış 180 derecede fırında, kızarana kadar yaklaşık 40 dakika pişirilir.
Sos tenceresinde sıvıyağ ve tereyağı ile domates salçası kavrulur, et suyu eklenir. Et suyu kaynadığında fırından çıkan tepsimizin üzerinde gezdirilir. Tepsi ocağa alınır. Kısık ateşte pişmeye bırakılır. Tavuk suyu çektiğinde mantıların üzerine haşlanıp irice parçalara ayrılmış tavuk etleri yayılır. Üzerine tereyağında kızdırdığınız toz pul biber gezdirilir.
Hamuru İçin;
2 adet yumurta
1 su bardağı su
1 su bardağı süt
Bir tutam tuz
Aldığı kadar un
İç Harcı İçin;
3 su bardağı haşlanmış nohut
Bir tutam tuz
Üzeri İçin;
3 adet tavuk but
4 su bardağı tavuk suyu
1 yemek kaşığı domates salçası
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 yemek kaşığı tereyağı
Toz pul biber
YAPILIŞI:1 su bardağı su
1 su bardağı süt
Bir tutam tuz
Aldığı kadar un
İç Harcı İçin;
3 su bardağı haşlanmış nohut
Bir tutam tuz
Üzeri İçin;
3 adet tavuk but
4 su bardağı tavuk suyu
1 yemek kaşığı domates salçası
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 yemek kaşığı tereyağı
Toz pul biber
Tavuk butları bol suda haşlanır. Haşlama suyu ayrılır.
Nohutları haşlayın. Tuz ekleyip ezin.
Derin bir kapta yumurta, su, süt, tuz ve yavaş yavaş un eklenerek ele yapışmayan bir hamur yoğurulur. Dört bezeye bölünüp üzeri örtülür. Bezeler merdane ile tepsi büyüklüğünde açılır. Üzerine ezilmiş haşlanmış nohutları serin.Yufkamızı ortadan ikiye kesin. Rulo şeklinde sarın. 2 parmak kalınlığında kesin ve yağlanmış tepsiye dizin. Üzerine de yağ gezdirin.Önceden ısıtılmış 180 derecede fırında, kızarana kadar yaklaşık 40 dakika pişirilir.
Sos tenceresinde sıvıyağ ve tereyağı ile domates salçası kavrulur, et suyu eklenir. Et suyu kaynadığında fırından çıkan tepsimizin üzerinde gezdirilir. Tepsi ocağa alınır. Kısık ateşte pişmeye bırakılır. Tavuk suyu çektiğinde mantıların üzerine haşlanıp irice parçalara ayrılmış tavuk etleri yayılır. Üzerine tereyağında kızdırdığınız toz pul biber gezdirilir.
0 yorum:
Yorum Gönder