Hafta içi her gün muhteşem tariflerle ekrana gelen Yeşil Elma'nın tüm tarifleri yayınlandıktan hemen sonra burada.
Malzemeler:
5 su bardağı un
5 su bardağı su
5 su bardağı toz şeker
1 su bardağı ceviz
200 gr tereyağı
1 çay bardağı sıvı yağı
Hazırlanışı:
Unu tencereye koyuyoruz ve kavurmaya başlıyoruz. Unun kavrulmuş kokusu çıkmaya başlayınca içine cevizleri elimizle küçük küçük kırarak ilave ediyoruz. Ayrı bir tencereye toz şekeri, pekmezi ve suyu döküyoruz. Karıştırarak kaynatıyoruz.
Unumuz iyice kavrulunca şerbetini dikkatli bir şekilde döküyoruz. Tahta kaşıkla karıştırıyoruz. Şerbetini tamamen çekince güzelce karıştırıp altını kapatıyoruz ve kapağını da kapatarak dinlenmeye bırakıyoruz. Helvamız dinlenince dondurma kaşığıyla top şeklinde alıp kağıt muffin kalıplarına koyarak servis ediyoruz.
PEKMEZLİ UN HELVASI
Malzemeler:
5 su bardağı un
5 su bardağı su
5 su bardağı toz şeker
1 su bardağı ceviz
200 gr tereyağı
1 çay bardağı sıvı yağı
Hazırlanışı:
Unu tencereye koyuyoruz ve kavurmaya başlıyoruz. Unun kavrulmuş kokusu çıkmaya başlayınca içine cevizleri elimizle küçük küçük kırarak ilave ediyoruz. Ayrı bir tencereye toz şekeri, pekmezi ve suyu döküyoruz. Karıştırarak kaynatıyoruz.
Unumuz iyice kavrulunca şerbetini dikkatli bir şekilde döküyoruz. Tahta kaşıkla karıştırıyoruz. Şerbetini tamamen çekince güzelce karıştırıp altını kapatıyoruz ve kapağını da kapatarak dinlenmeye bırakıyoruz. Helvamız dinlenince dondurma kaşığıyla top şeklinde alıp kağıt muffin kalıplarına koyarak servis ediyoruz.
0 yorum:
Yorum Gönder