ekrana gelen İyi Fikir Programı, bugün Giresun mutfağından tariflerle, yayınlandıktan hemen sonra burada..
TEL KADAYIF TARİFİ
Malzemeler:TEL KADAYIF TARİFİ
750 gram kırılmış kadayıf
- 150 gram tereyağı
- 200 gram antep fıstığı
- 150 gram kaymak- pekmez
Şerbet İçin:
- 5 su bardağı su
- 5 su bardağı şeker
- Limon suyu
Hazırlanışı:
- Şerbet hazırlanıp soğumaya bırakılır
- Tepsinin altı tereyağı ve az pekmez ile yağlanır
- Bütün ceviz aralıklı tepsinin altına döşenir
- Kadayıf elle kırılıp yarısı tepsiye döşenir
- Arası Antep fıstığı ile döşenip kalan kadayıf üstüne döşenip bastırılır
0 yorum:
Yorum Gönder