Nursel'in Mutfağı Çikolatalı Pasta Tarifi 16 Kasım 2015 Çay Saati



16 Kasım 2015 nurselin mutfağı tarifleri, nurselin mutfağı izle, nurselin mutfağında ne yapıldı, bugün nurselin mutfağında ne yapıldı, 16 Kasım Pazartesi nurselin mutfağında bugün ne yapıldı, nurselin mutfağı hangi kanalda, 16 Kasım 2015 nurselin mutfağı Çikolatalı Pasta  nasıl yapılır, 16 Kasım nurselin mutfağı Çikolatalı Pasta tarifi, Çikolatalı Pasta malzemeleri, Çikolatalı Pasta nasıl pişirilir,Çikolatalı Pasta nasıl yapılır, nurselin mutfağı Çikolatalı Pasta Tarifi , Nurselin mutfağı 16 Kasım pazartesi yemekleri, Nurselin Mutfağı çay saati 16.11.2015 Çikolatalı Pasta Tarifi, nurselin mutfağı çay saati



Hafta içi her gün saat 12:00'da Show TV ekranlarında yayınlanan Nursel'in mutfağı programında yapılacak olan Çikolatalı Pasta tarifi yayınlandıktan hemen sonra sizlerle...

ÇİKOLATALI PASTA TARİFİ

MALZEMELER

KEKİ İÇİN:
50 gram kakao
1/3 su bardağı süt 
2/3 su bardağı su 
1,5 su bardağı un 
3 yemek kaşığı tereyağı 
3 adet yumurta 
1,5 su bardağı toz şeker 
1 paket vanilya 
1 çay kaşığı karbonat
Yarım çay kaşığı tuz

GANAJI İÇİN:
150 gram bitter çikolata 
150 gram sütlü çikolata 
400 gram süt kreması 
400 gram kakaolu fındık kreması 

SÜSLEMEK İÇİN:
150 gram bitter çikolata 

KEK KALIBI İÇİN:
1 yemek kaşığı tereyağı
2 çay kaşığı kakao

HAZIRLANIŞI
Öncelikle pastanın etrafını süsleyen çikolata parçaları yapılır. Bunun için bitter çikolata benmari usulü eritilir. Eriyen çikolata fırın kağıdının üzerine ince tabaka halinde yayılır. Çikolatanın üzerine bir fırın kağıdı daha kapatılır ve rulo şeklinde sarılıp buzdolabına konur. Keki için ayrı kaplarda su ve süt ısıtılır. Kakaonun üzerine önce su ardından da süt dökülüp karıştırılır ve soğuması için kenara alınır. Yuvarlak kek kalıpları (pasta iki katlı olacağı için ebatları aynı olan iki kek kalıbı kullanılabilir. Ya da tek kalıp kullanılarak kek ortadan ikiye bölünebilir) tereyağla yağlanır. Kalıbın kenarlarına kakao serpilir. Genişçe bir kaba tereyağ ve şeker konup mikserle çırpılır. Yumurtalar teker teker içine kırılıp karıştırlır. Karışıma önce soğuyan kakaolu karışım ardından da ayrı bir kapta harmanlanan un, karbonat ve tuz azar azar katılıp karıştırılır. Kek karışımı kek kalıbına dökülür (iki ayrı kalıp kullanılacaksa eşit olarak kalıplara dökülür) Kek önceden ısıtılmış 175 dereceye ayarlanmış fırında pişirilir. Ganajı için çikolatalar benmari usulü eritilir. İçine kakaolu fındık kreması dökülüp mikserle karıştırılır. Ardından krema ilave edilip karıştırmaya devam edilir. Kıvamının sertleşmesi için buzdolabına konur. Pişen kek ılıdıktan sonra kalıptan çıkartılır. Tek kalıp yapıldıysa kek ortadan ikiye bölünür. İki kalıp yapıldıysa arasına kıvamı koyulaşan ganajı sürülür. Ganajın geri kalanı pastanın her tarafına sıvanır. İki fırın kağıdının arasına konan çikolata buzdolabından çıkartılır. Bir defada ve hızlıca rulo açılır. Üstteki kağıt alınır ve parçalanan çikolatalar pastanın kenarlarına küçük bir maşa yardımıyla yapıştırılır. Geri kalan parçalardan pastanın üstüne de serpilebilir. Arzuya göre pastanın üzeri çilekle süslenir


PAYLAŞ
    Blogger Yorumla
    Facebook Yorumla

0 yorum:

Yorum Gönder

}