Hafta içi her gün muhteşem tariflerle ekrana gelen Yeşil Elma'nın tüm tarifleri yayınlandıktan hemen sonra burada..
ISPANAKLI PEYNİRLİ AÇMA BÖREĞİ
Malzemeler:
4 su bardağı un
- 1tatlı kaşığı tuz- Yarım çay bardağı zeytin yağı
- Tuz
- Su
- Açmak için:
- 100 gram tereyağı
- 1 çay bardağı zeytin yağı
İçi İçin:
- 250 gram beyaz peynir
- 1 demet ıspanak
Üzeri İçin:
- Yumurta sarısı
- Susam
- Çörek otu
Hazırlanışı:
Hamur için un ve tuz karıştırılır
- Diğer malzemeler eklenip su ile yumuşak hamur ve yoğrulur ve üstü kapalı dinlenmeye bırakılır- İç harç için ıspanaklar yıkanıp doğranır peynir ile karıştırılır
- Dinlenen hamur un yardımı ile açılır
- Erimiş tereyağı ve sıvı yağ ile tezgah ve yufka yağlanır çekilerek inceltilir
- Uç kısmına taban oluşturulupn ıspanaklı harç koyulup biraz rulo yapılır ve kesilir
- Bu işlem yufka bitene kadar devam edilir
- Yağlı kağıt serili tepsiye rulolar alınır
- Üzerine yumurta sarısı sürülüp çörek otu ve susam ile süslenir
- 180 derce fırında pişirilir
0 yorum:
Yorum Gönder