23 Mart 2015 Nurselin Mutfağı Fiyonk Çörek Tarifi- Nurselin Mutfağı Tokat



23 mart 2015 nurselin mutfağı tarifleri, nurselin mutfağı izle, nurselin mutfağında ne yapıldı, bugün nurselin mutfağında ne yapıldı, 23 mart pazartesi nurselin mutfağında bugün ne yapıldı, nurselin mutfağı hangi kanalda, nurselin mutfağı fiyonk çörek tarifi, fiyonk çörek nasıl yapılır, fiyonk çörek tarifi, fiyonk çörek malzemeleri, fiyonk çörek nasıl pişirilir, fiyonk çörek nasıl yapılır, nurselin mutfağı tokat yemekleri




Hafta içi her gün saat 12:00'da Show TV ekranlarında yayınlanan Nursel'in mutfağı programında yapılacak olan fiyonk çörek tarifi yayınlandıktan hemen sonra sizlerle..

FİYONK ÇÖREK


Malzemeler:
3 su bardağı süt
 2 paket kuru maya
 1 su bardağı sıvı yağ
 1,5 tatlı kaşığı toz şeker
 1 tatlı kaşığı tuz
 7 su bardağı un
İçi İçin:
 5 yemek kaşığı tereyağ
 3 yemek kaşığı dövülmüş haşhaş
 2 su bardağı ceviz

Hazırlanışı:
 Hamur için ılık süt,maya,sıvı yağ, toz şeker tuz ve un  yoğurularak hamur elde edilir. Yoğrulan hamur 7 bezeye ayrılarak her bir hamur açılır.Tereyağı eritilerek haşhaşla karıştırılır.Açılan hamurlardan birinin üzerine bu karışım sürülerek ceviz serpilir.Açılan diğer hamur bu hamurun üzerine kapatılır.Bütün yufkalar aynı şekilde hazırlanıp üst üste koyulup biraz daha açılır. En üst kata yağ sürülüp rulo yapılır ve dolapta yarım saat dinlendirilir. Dinlenen hamurdan parçalar kesilip el ile başta şerit yapılıp daha sonra iki ucu ters yöne çevrilir. Hazırlanan şeritlere fiyonk şekli verilerek yumurta sarısı sürülür ve  200 derece önceden ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirilir.




PAYLAŞ
    Blogger Yorumla
    Facebook Yorumla

0 yorum:

Yorum Gönder

}