15 Aralık 2014 Oktay Usta Tarifleri



yeşil elma tarifler, yeşil elma 15 aralık 2014, yeşil elma programı, yeşil elma, yeşil elma tarifler, oktay usta 15 aralık, oktay usta tarifler, oktay usta izle, samanyolu oktay usta, oktay ustada bugün ne yapıldı, oktay usta kolay yemek tarifleri, oktay usta kek tarifi, salata tarifi, oktay usta salata tarifi,  çörek otlu hamur kızartması oktay usta, irmik topları oktay usta, irmik tatlısı


Hafta içi her gün muhteşem tariflerle ekrana gelen Yeşil Elma'nın tüm tarifleri yayınlandıktan hemen sonra burada..


Çörek Otlu Hamur Kızartması:

3,5 su bardağı un

1 yumurta
1 tatlı kaşığı karbonat
1 tatlı kaşığı tuz
1 su bardağı sulu yoğurt
1 çorba kaşığı çörekotu
Sıvıyağ
Marul
Domates
Krem Peynir

Hazırlanışı: Unu ve tuzu karıştırma kabına alarak ortasını havuz gibi açıyoruz. Karbonatı, sulu yoğurdu, yumurtayı sırayla ekliyoruz. Ortadan başlayıp kenarlara doğru açılarak hamuru yoğuruyoruz. Çörekotunu serpiyoruz ve yoğurmaya devam ediyoruz. Kulak memesi kıvamında bir hamur hazırlıyoruz. Hamurun üzerine nemli bir bez örterek yarım saat dinlendiriyoruz.
Tezgaha un serpiyoruz, yuvarladığımız hamurun üzerine de un serpiyoruz ve merdaneyle 1 cm kalınlığında büyük bir hamur açıyoruz. Hamura papatya şeklinde kalıpla bastırarak hamurlar kesiyoruz. Papatyaların iç kısmını da daha küçük boy bir kalıpla kesip çıkarıyoruz. Kestiğimiz şekilli hamurları kızmış sıvıyağda kızartıyoruz. Kalan hamuru tekrar yuvarlıyoruz ve tekrar açıyoruz. Yine kalıpla kesiyoruz ve kızartıyoruz. Yanında marul, kiraz domates ve krem peynirle servis ediyoruz.
 
İrmik Topları:
 
4 su bardağı süt
1 su bardağı toz şeker
8 çorba kaşığı irmik
1 paket vanilya
2 çorba kaşığı toz şanti
Hindistan cevizi
yeşil fıstık

Hazırlanışı: Sütü tencereye döküyoruz. Toz şekeri, irmiği, ve vanilyayı koyuyoruz. Çırpma teliyle karıştırarak pişiriyoruz. Kıvamı koyulaşıp kaynayınca altını kapatıyoruz. Krema ılıyınca içine toz şanti koyuyoruz ve karıştırıyoruz. Krema tamamen soğuyunca iki tane kaşığı suya batırıyoruz, kremadan parçalar alıp kaşıkla şekillendiriyoruz. Hindistan cevizine buluyoruz. Üzerlerine bütün yeşil fıstık batırarak servis ediyoruz.
 

Fırında Kıymalı Kereviz:

2 kereviz
3 havuç
2 soğan
3 diş sarımsak
yarım kavanoz domates sos
300 gr kıyma
zeytinyağı
tuz
karabiber
su
Beşamel Sosu İçin:
1,5 su bardağı süt
1 tatlı kaşığı un
1 çorba kaşığı tereyağı
tuz
muskat

Üzeri için: kaşar peyniri

Hazırlanışı: Soğanları iri küp şeklinde doğruyoruz. Tavaya zeytinyağı döküyoruz ve soğanı sotelemeye başlıyoruz. Kerevizleri soyuyoruz ve iç kısımlarını hafif oyuyoruz ve küp şeklinde doğruyoruz. Havuçları da soyuyoruz ve küp doğruyoruz. Soğanın üzerine kerevizi ve havucu ekliyoruz ve sotelemeye devam ediyoruz. Sıcak su ilave ediyoruz. Tuzunu atıyoruz. Kapağını kapatarak pişiriyoruz. Ayrı bir tavaya zeytinyağı döküyoruz ve kıymayı soteliyoruz. Kıymanın üzerine doğranmış sarımsakları koyuyoruz ve sotelemeye devam ediyoruz.

Beşamel sosu için, unu küçük çelik bir tencereye koyuyoruz. Tereyağını da koyuyoruz ve unun kokusu çıkana kadar kavuruyoruz. Sonra soğuk sütü döküyoruz ve çırpma teliyle karıştırarak pişiriyoruz. Tuzunu atıyoruz ve muskatını rendeliyoruz. Sosun kıvamı koyulaşıp kaynayınca altını kapatıyoruz. Kerevizli yemeği cam fırın kabına döküyoruz. Üzerine domates sosunu gezdirerek döküyoruz. Kıyma kavurmasını da üzerine döküyoruz. Tuzunu ve karabiberini döküyoruz. Son olarak da akıcı kıvamda beşamel sosu üzerine gezdirerek döküyoruz. Kaşar peyniri rendeliyoruz, üstüne serpiyoruz. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişiriyoruz
 

Meksika Fasulyeli Patates Salatası: 

4 haşlanmış patates
1 kase meksika fasulyesi
1 kase kornişon turşu
1 tutam maydanoz
2 çorba kaşığı hardal
zeytinyağı
1 limon

Hazırlanışı: Haşlanmış patatesleri soyuyoruz ve küp doğruyoruz. Kornişon turşuyu da doğruyoruz. Büyük bir karıştırma kabına hardalı ve zeytinyağını döküyoruz.

Limonun suyunu sıkıyoruz. Çırpma teliyle sosu karıştırıyoruz. Doğradığımız patatesi ve turşuyu sosun kabına koyuyoruz. Maydanozu da doğrayarak ilave ediyoruz ve karıştırarak servis tabağına alıyoruz. Üzerine meksika fasulyesini dökerek servis ediyoruz.




PAYLAŞ
    Blogger Yorumla
    Facebook Yorumla

0 yorum:

Yorum Gönder

}