Hafta içi her gün saat 12:00'da Show TV ekranlarında yayınlanan Nursel'in mutfağı programında hazırlanan harika tarifler yayınlandıktan hemen sonra sizlerle..
YAĞLAMA TARİFİ
Malzemeler:
İçi için:
- 600 garm kıyma
- 4 adet soğan
- 1 çay b. sıvıyağ
- 2 yemek k. tereyağ
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 2 adet sivri biber
- 1 bardak su
- 2 yemek kaşığı salça
- 1 çay kaşığı pulbiber
Yapılışı:
- Tüm malzemelerle kulak memesi kıvamından daha yumuşak bir hamur elde edilir ve mayalanmaya bırakılır,
- Mayalanan hamur mandalina büyüklüğünde bezelere ayrılır,
- Soğanlar ince ince doğranır ve sıvıyağ, tereyağ ile kavrulur,
- Kıyma da suyunu salıp çekene kadar pişirilir, bu arada yemeklik doğranmış biberler de eklenir,
- İyice suyunu çekince salçası ve baharatları eklenir karıştırılır ve ocaktan alınır, yağlı sulu bir iç olmalı,
- Bezeler servis tabağı büyüklüğünde yufkalar açılır ve teflon tavada pişirilir,
- Pişen yufkalar servis tabağına alınır, bir sıra yufka bir sıra içten koyularak dizilir, en üstte de kıymalı harç olmalı,
- Üzeri maydanozla süslenip servis edilir.
0 yorum:
Yorum Gönder