29 Ocak 2015 Nurselin Mutfağı Yağlama Tarifi- Kayseri Yağlaması



28 ocak 2015 nurselin mutfağı tarifleri, nurselin mutfağı izle, nurselin mutfağında ne yapıldı, bugün nurselin mutfağında ne yapıldı, 28 ocak nurselin mutfağı kayseri yemekleri, nurselin mutfağı kayseri yağlaması tarifi,  yağlama nasıl yapılır



Hafta içi her gün saat 12:00'da Show TV ekranlarında yayınlanan Nursel'in mutfağı programında hazırlanan harika tarifler yayınlandıktan hemen sonra sizlerle..


YAĞLAMA TARİFİ
Malzemeler:
  • Yarım çay bardağı sıvıyağ
  • Yarım su b. süt
  • 1 kilo un
  • 2 tatlı kaşığı tuz
  • Yeteri kadar ılık su

İçi için:

  • 600 garm kıyma
  • 4 adet soğan
  • 1 çay b. sıvıyağ
  • 2 yemek k. tereyağ
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 2 adet sivri biber
  • 1 bardak su
  • 2 yemek kaşığı salça
  • 1 çay kaşığı pulbiber

Yapılışı:

  1. Tüm malzemelerle kulak memesi kıvamından daha yumuşak bir hamur elde edilir ve mayalanmaya bırakılır,
  2. Mayalanan hamur mandalina büyüklüğünde bezelere ayrılır,
  3. Soğanlar ince ince doğranır ve sıvıyağ, tereyağ ile kavrulur,
  4. Kıyma da suyunu salıp çekene kadar pişirilir, bu arada yemeklik doğranmış biberler de eklenir,
  5. İyice suyunu çekince salçası ve baharatları eklenir karıştırılır ve ocaktan alınır, yağlı sulu bir iç olmalı,
  6. Bezeler servis tabağı büyüklüğünde yufkalar açılır ve teflon tavada pişirilir,
  7. Pişen yufkalar servis tabağına alınır, bir sıra yufka bir sıra içten koyularak dizilir, en üstte de kıymalı harç olmalı,
  8. Üzeri maydanozla süslenip servis edilir.
İsteğe göre yoğurtta ilave edilebilir.

PAYLAŞ
    Blogger Yorumla
    Facebook Yorumla

0 yorum:

Yorum Gönder

}