Her hafta kanaltürk ekranlarında ilgiyle izlediğiniz 5 Çayı programı yine birbirinden lezzetli tarifleri sizlerle paylaşıyor.
Tijen Aktay'ın sunumuyla yine hayata tat katacak tarifler sizlerle.
BÖĞÜRTLENLİ KALP PASTA
Malzemeler:
1 adet sade pasta tabanı
Kreması için:
- 200 ml krema
- 200 gram beyaz çikolata
- 2 poşet toz krem şanti
- 3\4 su bardağı süt
- 100 gram labne peynir
- 250 gram böğürtlen
-Üzeri için:
- Pudra şekeri
- Böğürtlen marmelatı
Hazırlanışı
- Beyaz çikolata benmari usulü eritilir ve krema eklenip karıştırılır- Böğürtlen püresi için donmuş böğürt eritilir ve ezilerek püre haline getirilir
- Krem şanti süt ile çırpılır
- Labne peyniri eklenip krem şanti karıştırılır
- Böğürtlen püresi de eklenip tekrar karıştırılır
- Beyaz çikolata sosu eklenip çırpmaya devam edilir
- Kelepçeli kalıp tabanına kekin tabanı yerleştirilir ve kelepçe sıkılır
- Böğürtlenli krema üstüne yayılır
- Kalp kalıpla kekin üst kısmından kalp şekilleri çıkartılır
- Kelepçe hafif gevşetilir kek pastanın üzerine yerleştirilir ve kelepçe sıkılaştırılır
- Dolaba kaldırılın pasta 5-6 saat dinlendirilir
- Donan pastanın üstü pudra şekeri ile süslenir ve kalp kısımları böğürtlen marmelatı ile doldurulur
- Pasta kalıptan çıkartılır
KAVALA KURABİYE
Malzemeler:
200 gram badem
- 1 adet yumurta
- 140 gram tere yağı
- 1 su bardağı pudra şekeri
- Aldığı kadar un
Üzeri için:
- 1 su bardağı pudra şekeri
- Süslemek için badem
Hazırlanışı:
- Badem iri çekilir ve sürekli karıştırılarak kavrulur- 1 su bardağı un aynı tavada kavrulur kokusu çıkıp rengi dönene kadar kavrulur
- Un ve badem soğumaya bırakılır
- Yumuşak tere yağı ve pudra şekeri krema kıvamını alana kadar karıştırılır
- Yumurta eklenip çırpılır
- Un ve badem karışımı eklenip karıştırılır
- Kıvamını alana kadar un eklenip yoğrulur
- Hafif dağılan bir hamur elde edilir
- Yağlı kağıt üstüne kapatılıp merdane ile hamur açılır
- Çay bardağı ile yarım ay şeklinde kurabiye şekilleri çıkartılır
- Yağlı kağıt serili tepsiye dizilir
- 160 derce sıcak fırında 10-12 dakika pişirilir
- Pişen kurabiyeler soğuyunca pudra şekeri ile süslenir
- Üzerine bitter çikolata damlatılıp badem üstüne tutturulur ve donması beklenir
AÇIK POĞAÇA
Malzemeler:
1 adet yumurta
- 100 gram erimiş tere yağı
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı süt
- 1\2 su bardağı yoğurt
- 1 paket instant maya
- 2 çay kaşığı tuz
- Un
Arası için:
- Yarım kilo beyaz peynir
- 1\3 demet maydanoz
- 1\3 demet taze nane
Üzeri için:
- 2 adet yumurta sarısı
- Susam
- Çörek otu
Hazırlanışı:
- Hamur için sıvı malzemeler yoğurma kabına alınıp karıştırılır- Diğer malzemeler eklenip azar azar un ilaveleri yumuşak hamur yoğrulur
- 40-45 dakika mayalanmaya bırakılır
- Beyaz peynir kaşık ile ezilip yeşillikler doğranır ve peynir ile karıştırılır
- Hamur tezgaha alınıp ikiye bölünür ve unsuz açılır
- Su bardağı ile hamurdan daireler kesilir
- İç harç konur ve kenarları kapatılıp üstü açık bırakılır
- Kalıp yağlanır ve yağlı kağıt ile kaplanır
- Açık poğaçalar sırt sırta kalıba dizilir
- Tüm hamur bu şekilde yapılır
- Hamurlu yerlere yumurta sarısı sürülür ve süslenir
- Sıcak 200 derece fırında kızarana kadar pişirilir
0 yorum:
Yorum Gönder