Nurselin Mutfağı İzle 30.04.2015 Isırgan Otlu Kaygana Tarifi Gümüşhane
1 bağ ısırgan otu
yarım demet maydanoz
yarım demet dereotu
yarım demet taze soğan
1 demet taze nane
5 yumurta
3 bardak süt
1 bardak mısır unu
2 bardak un
1 paket kabartma tozu
1 tatlı kaşığı tuz
Isırgan otları, maydanozlar, dereotları, taze soğanlar ve naneler güzelce yıkanıp küçük küçük doğranıp geniş bir kaba alınır. Üzerine mısır unu ve kabartma tozu eklenir. Tuzu atılıp harmanlandıktan sonra 5 yumurta kırılır ve 3 bardak süt ile tekrar karıştırılır. Ortalama 2 bardak unla kıvamı verilir. Kızdırılan sıvı yağına kaşık kaşık bırakılarak arkalı önlü çevrilerek pişirilir. Isırgan otlarını yıkarken ve doğrarken eldiven kullanmayı unutmayın.
0 yorum:
Yorum Gönder