14 Nisan 2015 Oktay Usta Yeşil Elma Ispanaklı Rulo Pasta Tarifi



yeşil elma 14.04.2015 tarifleri, yeşil elma tarifler, oktay usta , oktay usta tarifler, oktay usta izle, samanyolu oktay usta, oktay ustada bugün ne yapıldı, oktay usta kolay yemek tarifleri, oktay usta Ispanaklı Rulo Pasta tarifi, yeşil elma Ispanaklı Rulo Pasta nasıl yapılır, Ispanaklı Rulo Pasta malzeme listesi,Ispanaklı Rulo Pasta tarifi, Ispanaklı Rulo Pasta nasıl yapılır, Ispanaklı Rulo Pasta nasıl yapılır, Ispanaklı Rulo Pasta tarifi, yeşil elma bugün, 14 nisan 2015 salı yeşil elma tarifleri, 14 nisan 2015 salı oktay usta tarifleri
 



Hafta içi her gün muhteşem tariflerle ekrana gelen Yeşil Elma'nın tüm tarifleri yayınlandıktan hemen sonra burada.

ISPANAKLI RULO PASTA

Malzemeler:
 2 adet yumurta
 1 çay bardağı şeker
 1 paket vanilya
 1 paket kabartma tozu
 1 tutam ıspanak yaprağı
 3 çorba kaşığı un

Kreması İçin:
 2 su bardağı süt
 1 çay bardağı şeker
 1 çorba kaşığı nişasta
 1,5 çorba kaşığı un
 2 çorba kaşığı labne
 1 kase frenk üzümü

Hazırlanışı:
Ispanak yapraklarını kaynar suya atıyoruz ve yumuşayınca hemen çıkarıyoruz, soğuk sudan geçiriyoruz. Ispanak yapraklarını doğrayıcıdan geçiriyoruz. Yumurtaları karıştırma kabına kırıyoruz. Toz şekeri döküyoruz ve mikserle iyice köpürene kadar çırpıyoruz. Ispanak püresini ekliyoruz ve çırpıyoruz. 3 çorba kaşığı tepeleme unu eleyerek karışıma ekliyoruz. Vanilya ve kabartma tozunu da eleyerek koyuyoruz. Mikserle son kez çırpıyoruz. Yağlı kağıt serilmiş ve yağlanmış fırın tepsisine kek harcını döküyoruz. Spatulayla her tarafını düzeltiyoruz. Önceden ısıtılmış 190 derecelik fırında 8 dakika kadar pişiriyoruz. Kekimiz pişince soğumaya bırakıyoruz.

Kreması için, sütü tencereye döküyoruz. Toz şekeri, nişastayı, unu ve vanilyayı koyup çırpma teliyle karıştırarak pişiriyoruz. Kremayı soğumaya bırakıyoruz. Krema soğuyunca içine labneyi koyuyoruz ve mikserle kıvamı ortaya çıkana kadar çırpıyoruz. Kekin üzerine kremayı sürüyoruz. Üzerine frenk üzümü serpiyoruz. Yağlı kağıt yardımıyla rulo şeklinde sarıyoruz. Bu şekilde buzdolabında dinlendiriyoruz. Servis ederken, dilimlerek servis ediyoruz.


PAYLAŞ
    Blogger Yorumla
    Facebook Yorumla

0 yorum:

Yorum Gönder

}