Hafta içi her gün muhteşem tariflerle ekrana gelen Yeşil Elma'nın tüm tarifleri yayınlandıktan hemen sonra burada.
Malzemeler:
2 adet yumurta
1 çay bardağı şeker
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1 tutam ıspanak yaprağı
3 çorba kaşığı un
Kreması İçin:
2 su bardağı süt
1 çay bardağı şeker
1 çorba kaşığı nişasta
1,5 çorba kaşığı un
2 çorba kaşığı labne
1 kase frenk üzümü
Hazırlanışı:
Ispanak yapraklarını kaynar suya atıyoruz ve yumuşayınca hemen çıkarıyoruz, soğuk sudan geçiriyoruz. Ispanak yapraklarını doğrayıcıdan geçiriyoruz. Yumurtaları karıştırma kabına kırıyoruz. Toz şekeri döküyoruz ve mikserle iyice köpürene kadar çırpıyoruz. Ispanak püresini ekliyoruz ve çırpıyoruz. 3 çorba kaşığı tepeleme unu eleyerek karışıma ekliyoruz. Vanilya ve kabartma tozunu da eleyerek koyuyoruz. Mikserle son kez çırpıyoruz. Yağlı kağıt serilmiş ve yağlanmış fırın tepsisine kek harcını döküyoruz. Spatulayla her tarafını düzeltiyoruz. Önceden ısıtılmış 190 derecelik fırında 8 dakika kadar pişiriyoruz. Kekimiz pişince soğumaya bırakıyoruz.
Kreması için, sütü tencereye döküyoruz. Toz şekeri, nişastayı, unu ve vanilyayı koyup çırpma teliyle karıştırarak pişiriyoruz. Kremayı soğumaya bırakıyoruz. Krema soğuyunca içine labneyi koyuyoruz ve mikserle kıvamı ortaya çıkana kadar çırpıyoruz. Kekin üzerine kremayı sürüyoruz. Üzerine frenk üzümü serpiyoruz. Yağlı kağıt yardımıyla rulo şeklinde sarıyoruz. Bu şekilde buzdolabında dinlendiriyoruz. Servis ederken, dilimlerek servis ediyoruz.
ISPANAKLI RULO PASTA
Malzemeler:
2 adet yumurta
1 çay bardağı şeker
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1 tutam ıspanak yaprağı
3 çorba kaşığı un
Kreması İçin:
2 su bardağı süt
1 çay bardağı şeker
1 çorba kaşığı nişasta
1,5 çorba kaşığı un
2 çorba kaşığı labne
1 kase frenk üzümü
Hazırlanışı:
Ispanak yapraklarını kaynar suya atıyoruz ve yumuşayınca hemen çıkarıyoruz, soğuk sudan geçiriyoruz. Ispanak yapraklarını doğrayıcıdan geçiriyoruz. Yumurtaları karıştırma kabına kırıyoruz. Toz şekeri döküyoruz ve mikserle iyice köpürene kadar çırpıyoruz. Ispanak püresini ekliyoruz ve çırpıyoruz. 3 çorba kaşığı tepeleme unu eleyerek karışıma ekliyoruz. Vanilya ve kabartma tozunu da eleyerek koyuyoruz. Mikserle son kez çırpıyoruz. Yağlı kağıt serilmiş ve yağlanmış fırın tepsisine kek harcını döküyoruz. Spatulayla her tarafını düzeltiyoruz. Önceden ısıtılmış 190 derecelik fırında 8 dakika kadar pişiriyoruz. Kekimiz pişince soğumaya bırakıyoruz.
Kreması için, sütü tencereye döküyoruz. Toz şekeri, nişastayı, unu ve vanilyayı koyup çırpma teliyle karıştırarak pişiriyoruz. Kremayı soğumaya bırakıyoruz. Krema soğuyunca içine labneyi koyuyoruz ve mikserle kıvamı ortaya çıkana kadar çırpıyoruz. Kekin üzerine kremayı sürüyoruz. Üzerine frenk üzümü serpiyoruz. Yağlı kağıt yardımıyla rulo şeklinde sarıyoruz. Bu şekilde buzdolabında dinlendiriyoruz. Servis ederken, dilimlerek servis ediyoruz.
0 yorum:
Yorum Gönder