30 Haziran 2015 nurselin mutfağı tarifleri, nurselin mutfağı izle, nurselin mutfağında ne yapıldı, bugün nurselin mutfağında ne yapıldı, 30 Haziran salı nurselin mutfağında bugün ne yapıldı, nurselin mutfağı hangi kanalda, 30 Haziran 2015 nurselin mutfağı Patlıcan Kebabı nasıl yapılır, 30 Haziran nurselin mutfağı Patlıcan Kebabı tarifi, Patlıcan Kebabı malzemeleri, Patlıcan Kebabı nasıl pişirilir, Patlıcan Kebabı nasıl yapılır, nurselin mutfağı Patlıcan Kebabı Tarifi , Nurselin mutfağı 30 Haziran salı yemekleri, Nurselin Mutfağı çay saati 30.06.2015 Patlıcan Kebabı Tarifi, nurselin mutfağı patlıcan kebap Sivas
Hafta içi her gün saat 12:00'da Show TV ekranlarında yayınlanan Nursel'in mutfağı programında yapılacak olan Patlıcan Kebabı tarifi yayınlandıktan hemen sonra sizlerle..
Malzemeler:
1 kilo 500 g iri doğranmış kuzu kuşbaşı
7 adet patlıcan
4 adet çarliston biber
4 adet kırmızı biber
1 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
2 bardak su
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı karabiber
Hazırlanışı:
İri doğranmış kuşbaşı etler tencereye alınır ve kendi yağında kavrulur. Suyunu salıp çekince tereyağı ve salçaları bırakılır. Sıvı yağ gezdirilir. 2 bardak sıyu verilir. Tuzu atılır ve kısık ateşte pişirilir.
Patlıcanlar alacalı doğranır. Boyundan ikiye bölünür. Çıkan 2 dilimde 2 ye bölünür. 3 parçaya kesilir ve tuzlu suda bekletilip acısı alınarak bol yağda kızartılır.
Patlıcanlar alınınca doğranan çarliston biberler ve kırmızı biberler kızartılır. Sebzeler tepsinin altına yayılır. Üzerine salçalı sosta pişen etleri konur. 180 derecede 10 15 dakika fırına verilir.
PATLICAN KEBAP
Malzemeler:
7 adet patlıcan
4 adet çarliston biber
4 adet kırmızı biber
1 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
2 bardak su
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı karabiber
Hazırlanışı:
İri doğranmış kuşbaşı etler tencereye alınır ve kendi yağında kavrulur. Suyunu salıp çekince tereyağı ve salçaları bırakılır. Sıvı yağ gezdirilir. 2 bardak sıyu verilir. Tuzu atılır ve kısık ateşte pişirilir.
Patlıcanlar alacalı doğranır. Boyundan ikiye bölünür. Çıkan 2 dilimde 2 ye bölünür. 3 parçaya kesilir ve tuzlu suda bekletilip acısı alınarak bol yağda kızartılır.
Patlıcanlar alınınca doğranan çarliston biberler ve kırmızı biberler kızartılır. Sebzeler tepsinin altına yayılır. Üzerine salçalı sosta pişen etleri konur. 180 derecede 10 15 dakika fırına verilir.
0 yorum:
Yorum Gönder