Nursel'in Mutfağı Patlıcan Kebabı Tarifi 30 Haziran 2015 Sivas



30 Haziran 2015 nurselin mutfağı tarifleri, nurselin mutfağı izle, nurselin mutfağında ne yapıldı, bugün nurselin mutfağında ne yapıldı, 30 Haziran salı nurselin mutfağında bugün ne yapıldı, nurselin mutfağı hangi kanalda, 30 Haziran 2015 nurselin mutfağı Patlıcan Kebabı  nasıl yapılır, 30 Haziran nurselin mutfağı Patlıcan Kebabı  tarifi, Patlıcan Kebabı   malzemeleri, Patlıcan Kebabı  nasıl pişirilir, Patlıcan Kebabı  nasıl yapılır, nurselin mutfağı Patlıcan Kebabı Tarifi , Nurselin mutfağı 30 Haziran salı yemekleri, Nurselin Mutfağı çay saati 30.06.2015 Patlıcan Kebabı  Tarifi, nurselin mutfağı patlıcan kebap Sivas



Hafta içi her gün saat 12:00'da Show TV ekranlarında yayınlanan Nursel'in mutfağı programında yapılacak olan Patlıcan Kebabı tarifi yayınlandıktan hemen sonra sizlerle..

PATLICAN KEBAP

Malzemeler:
kebap tarifleri1 kilo 500 g iri doğranmış kuzu kuşbaşı
7 adet patlıcan
4 adet çarliston biber 
4 adet kırmızı biber

1 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı sıvı yağ

1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
2 bardak su
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı karabiber

Hazırlanışı:
İri doğranmış kuşbaşı etler tencereye alınır ve kendi yağında kavrulur. Suyunu salıp çekince tereyağı ve salçaları bırakılır. Sıvı yağ gezdirilir. 2 bardak sıyu verilir. Tuzu atılır ve kısık ateşte pişirilir. 
Patlıcanlar alacalı doğranır. Boyundan ikiye bölünür. Çıkan 2 dilimde 2 ye bölünür. 3 parçaya kesilir ve tuzlu suda bekletilip acısı alınarak bol yağda kızartılır.
Patlıcanlar alınınca doğranan çarliston biberler ve kırmızı biberler kızartılır. Sebzeler tepsinin altına yayılır. Üzerine salçalı sosta pişen etleri konur. 180 derecede 10 15 dakika fırına verilir.


PAYLAŞ
    Blogger Yorumla
    Facebook Yorumla

0 yorum:

Yorum Gönder

}