Nursel'in Mutfağı Muhallebili Muska Tatlısı Tarifi 27 Mayıs 2015



27 Mayıs 2015 nurselin mutfağı tarifleri, nurselin mutfağı izle, nurselin mutfağında ne yapıldı, bugün nurselin mutfağında ne yapıldı, 27 Mayıs çarşamba nurselin mutfağında bugün ne yapıldı, nurselin mutfağı hangi kanalda, 27 Mayıs 2015 nurselin mutfağı Muhallebili Muska Tatlısı  nasıl yapılır, 27 Mayıs 2015 nurselin mutfağı Muhallebili Muska Tatlısı  tarifi, Muhallebili Muska Tatlısı  malzemeleri, Muhallebili Muska Tatlısı  nasıl pişirilir, Muhallebili Muska Tatlısı   nasıl yapılır, nurselin mutfağı Muhallebili Muska Tatlısı  , Nurselin mutfağı 27 mayıs çarşamba yemekleri, Nurselin Mutfağı çay saati 27.05.2015 Muhallebili Muska Tatlısı  Tarifi,




Hafta içi her gün saat 12:00'da Show TV ekranlarında yayınlanan Nursel'in mutfağı programında yapılacak olan Muhallebili Muska Tatlısı   tarifi yayınlandıktan hemen sonra sizlerle..

MUHALLEBİLİ MUSKA TATLISI

Malzemeler:
1 paket baklava yufkası

Şerbeti İçin:
4 su barağı şeker
3 bardak su

Muhallebisi için:
2 su bardağı süt
1 su bardağı toz şeker
1 yemek kaşığı buğday nişastası
1 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı tereyağı
1 limon kabuğu rendesi

Süslemek İçin:
yarım su bardağı fıstık

Hazırlanışı:
 4 bardak şekere 3 bardak su eklenir ve muhallebisi pişirilip soğumaya bırakılır.
 Süt, nişasta, pirinç unu, şeker ve un tencereye alınır. Çırpılarak muhallebisi pişirilir. Kıvama gelince 1 limonun kabuğu rendelenir ve tereyağ eklenir. Karıştırılarak kendi sıcağında eritilip soğumaya bırakılır.
 baklavalık yufkadan 5 adet üst üste konur ve aralarına tereyağ gezdirilir. Son katada tereyağ sürülüp 3 parmak kalınlığında şeritler kesilir. Uç kısımlarına soğuyan muhallebiden konur ve muska şeklinde üçgen olarak sarılarak üzeri yağlanan fırın tepsisine dizilir. Tepsi dolana kadar bu işlem uygulanır. Tepsideyken üzerlerine tekrar tereyağ sürülür ve 180 derecede önceden ısıtılan fırına verilir. Fırından çıkıp kaynarlığını atınca soğuk şerbet üzerlerine gezdirilir ve toz fıstıkla süslenerek sunuma alınır.



PAYLAŞ
    Blogger Yorumla
    Facebook Yorumla

0 yorum:

Yorum Gönder

}