27 Mayıs 2015 nurselin mutfağı tarifleri, nurselin mutfağı izle, nurselin mutfağında ne yapıldı, bugün nurselin mutfağında ne yapıldı, 27 Mayıs çarşamba nurselin mutfağında bugün ne yapıldı, nurselin mutfağı hangi kanalda, 27 Mayıs 2015 nurselin mutfağı Katmer Böreği nasıl yapılır, 27 Mayıs 2015 nurselin mutfağı Katmer Böreği tarifi, Muhallebili Muska Tatlısı malzemeleri, Katmer Böreği nasıl pişirilir, Katmer Böreği nasıl yapılır, nurselin mutfağı Katmer Böreği , Nurselin mutfağı 27 mayıs çarşamba yemekleri, Nurselin Mutfağı çay saati 27.05.2015 Katmer Böreği Tarifi,
Hafta içi her gün saat 12:00'da Show TV ekranlarında yayınlanan Nursel'in mutfağı programında yapılacak olan Katmer Böreği tarifi yayınlandıktan hemen sonra sizlerle..
Malzemeler:
HAZIRLANIŞI
Tencerede tereyağı eritilir ve süt eklenir. Kabukları alınıp haşlanan ve ezilen patatesler üzerine bırakılıp püresi pişirilir. Ocaktan alınıp tuzu atıldıktan sonra soğumaya bırakılır.
Geniş bir kaba yumurta kırılır. Yaş maya ve ılık su eklenir. Şeker ve tuz atılır. Sıvı yağ ve yoğurt eklenip aldığı kadar unla kulak memesi kıvamında hamur yoğurulur. 8 beze elde edilir ve büyükçe açılır. Üzerlerine eritilen tereyağı gezdirilir ve zarf şeklinde dört kenarından kapatılır. (Kapatılan her kata tereyağ gezdirilir). İkili olarak yağı donuncaya kadar dolapta bekletilir. Donan hamurlar ikili olarak tekrar açılır. Dikdörtgen şeklini alacaktır. 8 parçaya bölünür. Yine dikdörtgen dilimler çıkacaktır. Soğuyan püre konur ve rulo şeklinde sarılıp fırın tepsisine dizilir. Üzerlerine yumurta sarısı sürülüp 180 derecede fırında pişirilir.
KATMER BÖREĞİ
Hamuru için:
- 1 paket yaş maya
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 1 su bardağı ılık su
- Aldığı kadar un
İç harcı için:
- 4 adet haşlanmış patates
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 çay bardağı süt
- 1 çay kaşığı tuz
HAZIRLANIŞI
Tencerede tereyağı eritilir ve süt eklenir. Kabukları alınıp haşlanan ve ezilen patatesler üzerine bırakılıp püresi pişirilir. Ocaktan alınıp tuzu atıldıktan sonra soğumaya bırakılır.
Geniş bir kaba yumurta kırılır. Yaş maya ve ılık su eklenir. Şeker ve tuz atılır. Sıvı yağ ve yoğurt eklenip aldığı kadar unla kulak memesi kıvamında hamur yoğurulur. 8 beze elde edilir ve büyükçe açılır. Üzerlerine eritilen tereyağı gezdirilir ve zarf şeklinde dört kenarından kapatılır. (Kapatılan her kata tereyağ gezdirilir). İkili olarak yağı donuncaya kadar dolapta bekletilir. Donan hamurlar ikili olarak tekrar açılır. Dikdörtgen şeklini alacaktır. 8 parçaya bölünür. Yine dikdörtgen dilimler çıkacaktır. Soğuyan püre konur ve rulo şeklinde sarılıp fırın tepsisine dizilir. Üzerlerine yumurta sarısı sürülüp 180 derecede fırında pişirilir.
0 yorum:
Yorum Gönder