Hafta içi her gün muhteşem tariflerle ekrana gelen Yeşil Elma'nın tüm tarifleri yayınlandıktan hemen sonra burada.
Malzemeler:
3 yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı süt
1 su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı ceviz
1 su bardağı tahin
1 paket kabartma tozu
6 çorba kaşığı tepeleme un
Mantosu için:
2 çorba kaşığı tereyağı
susam
Hazırlanışı:
Yumurtalar ve toz şeker mikserle iyice beyazlayıp köpürene kadar çırpılır. Sıvı yağ ve süt eklenip tekrar çırpılır. Ceviz, kabartma tozu, 6 çorba kaşığı un eklenir. Tahin dökülür ve mikserle çırpılır. Ortası delik kek kalıbı oda sıcaklığında yumuşamış tereyağıyla yağlanarak içine kavrulmuş susam serpilir.
Kek harcı dökülür. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişirilir. Kekin ilk sıcaklığı çıkınca servis tabağına ters çevirerek servis edilir.
TAHİNLİ CEVİZLİ KEK
Malzemeler:
3 yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı süt
1 su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı ceviz
1 su bardağı tahin
1 paket kabartma tozu
6 çorba kaşığı tepeleme un
Mantosu için:
2 çorba kaşığı tereyağı
susam
Hazırlanışı:
Yumurtalar ve toz şeker mikserle iyice beyazlayıp köpürene kadar çırpılır. Sıvı yağ ve süt eklenip tekrar çırpılır. Ceviz, kabartma tozu, 6 çorba kaşığı un eklenir. Tahin dökülür ve mikserle çırpılır. Ortası delik kek kalıbı oda sıcaklığında yumuşamış tereyağıyla yağlanarak içine kavrulmuş susam serpilir.
Kek harcı dökülür. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişirilir. Kekin ilk sıcaklığı çıkınca servis tabağına ters çevirerek servis edilir.
0 yorum:
Yorum Gönder