Ana ocağında gül anne her gün birbirinden lezzetli tarifleri kızlar öğretmeye devam ediyor.
İşte bugünün tarifi.
TAHİNLİ ÇÖREK
Malzemeler:
1,5 su bardağı ılık süt
2 çorba kaşığı eritilmiş tereyağı
Yarım çay bardağı sıvı yağ
5 kaşık maya
1 çorba kaşığı şeker
Yumurta akı
1 tatlı kaşığı tuz
Alabildiği kadar un
Yarım çay bardağı sıvı yağ
5 kaşık maya
1 çorba kaşığı şeker
Yumurta akı
1 tatlı kaşığı tuz
Alabildiği kadar un
İçi için:
1 su bardağı iri kıyılmış ceviz
6 kaşık şeker
1 kase tahin
Hazırlanışı:
Hamur malzemeleri karıştırılarak kulak memesi kıvamında hamur yoğurulur.( Hamur sert olursa kabarmaz). Mayalanmaya bırakılır. Hamur mayalandıktan sonra iki bezeye ayrılır. Her beze yarım santim kalınlığında açılarak üzerine, 3-4 kaşık tahin sürülerek iyice hamura yedirilir. Tahinin üzerine şeker ve dövülmüş ceviz serpilir. Hamur sündürülerek rulo yapılır ve kol böreği şeklinde sarılarak tepsiye yerleştirilir. Üzerine yumurta sarısı sürülerek 180 derece ısıtılmış fırında pişirilir.
1 kase tahin
Hazırlanışı:
Hamur malzemeleri karıştırılarak kulak memesi kıvamında hamur yoğurulur.( Hamur sert olursa kabarmaz). Mayalanmaya bırakılır. Hamur mayalandıktan sonra iki bezeye ayrılır. Her beze yarım santim kalınlığında açılarak üzerine, 3-4 kaşık tahin sürülerek iyice hamura yedirilir. Tahinin üzerine şeker ve dövülmüş ceviz serpilir. Hamur sündürülerek rulo yapılır ve kol böreği şeklinde sarılarak tepsiye yerleştirilir. Üzerine yumurta sarısı sürülerek 180 derece ısıtılmış fırında pişirilir.
0 yorum:
Yorum Gönder