Hafta içi her gün muhteşem tariflerle ekrana gelen Yeşil Elma'nın tüm tarifleri yayınlandıktan hemen sonra burada.
Malzemeler:
3,5 su bardağı un
Yarım paket yaş maya
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı zeytinyağı
Tuz
1 yumurta
Su
İçi İçin:
Beyaz peynir
Kaşar peyniri
Pul biber
Karabiber
Üzeri İçin:
Yumurta sarısı
Hazırlanışı:
Unun ortasına maya, süt, zeytinyağı, tuz, yumurta ve yeterince su ilave edilerek yumuşak bir hamur yoğurulur. Yoğrulan hamur un ile uzun bir şekilde açılarak üzerine kaşar rendesi, beyaz peynir, pul biber ve karabiber serpilir. Daha sonra hamur sıkı bir şekilde rulo yapılır. Uç kısımları su ile yapıştırılır. Rolo 4 parmak kalınlığında kesilir. Kesilen hamurların üzerine 4 adet bıçak ile çizik atılır ve yarım ay şekli verilir. Üzerine yumurta sarısı sürülerek 180 derece ısıtılmış fırında pişirilir.
KESİK POĞAÇA
Malzemeler:
3,5 su bardağı un
Yarım paket yaş maya
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı zeytinyağı
Tuz
1 yumurta
Su
İçi İçin:
Beyaz peynir
Kaşar peyniri
Pul biber
Karabiber
Üzeri İçin:
Yumurta sarısı
Hazırlanışı:
Unun ortasına maya, süt, zeytinyağı, tuz, yumurta ve yeterince su ilave edilerek yumuşak bir hamur yoğurulur. Yoğrulan hamur un ile uzun bir şekilde açılarak üzerine kaşar rendesi, beyaz peynir, pul biber ve karabiber serpilir. Daha sonra hamur sıkı bir şekilde rulo yapılır. Uç kısımları su ile yapıştırılır. Rolo 4 parmak kalınlığında kesilir. Kesilen hamurların üzerine 4 adet bıçak ile çizik atılır ve yarım ay şekli verilir. Üzerine yumurta sarısı sürülerek 180 derece ısıtılmış fırında pişirilir.
0 yorum:
Yorum Gönder