Nursel'in Mutfağı Deli Börek Tarifi 6 Ekim 2015 Konya




06 Ekim 2015 nurselin mutfağı tarifleri, nurselin mutfağı izle, nurselin mutfağında ne yapıldı, bugün nurselin mutfağında ne yapıldı, 6 Ekim salı nurselin mutfağında bugün ne yapıldı, nurselin mutfağı hangi kanalda, 6 Ekim 2015 nurselin mutfağı Deli Börek  nasıl yapılır, 6 Ekim nurselin mutfağı Deli Börek tarifi, Deli Börek malzemeleri, Deli Börek nasıl pişirilir, Deli Börek nasıl yapılır, nurselin mutfağı Deli Börek Tarifi , Nurselin mutfağı 6 Ekim salıyemekleri, Nurselin Mutfağı çay saati 06.09.2015 Deli Börek Tarifi, nurselin mutfağı konya




Hafta içi her gün saat 12:00'da Show TV ekranlarında yayınlanan Nursel'in mutfağı programında yapılacak olan Deli Börek tarifi yayınlandıktan hemen sonra sizlerle.


DELİ BÖREK

MALZEMELER
HAMURU İÇİN:

1 su bardağı süt 
1 su bardağı sıvı yağ 
Yarım çay bardağı su
1 adet yumurta 
1 çay kaşığı tuz 
Aldığı kadar un 

İÇ HARCI İÇİN:
300 gram dana kıyma 
5 adet patates 
2 adet soğan 
Yarım su bardağı sıvı yağ 
Yarım demet maydanoz 
1 tatlı kaşığı karabiber 
1 tatlı kaşığı kimyon 
1 tatlı kaşığı pul biber 
1 tatlı kaşığı tuz

HAMURU AÇMAK İÇİN:
1,5 su bardağı un
1 çay bardağı nişasta 

İÇİ VE ÜZERİ İÇİN:
4 yemek kaşığı tereyağı

HAZIRLANIŞI
Yumurta yoğurma kabına kırılır. Sıvı yağ, ılıtılmış süt ve tuz ilave edilir. Unu yavaş yavaş ilave edilir hamurun kıvamı tutturulana kadar yoğurulur ve 10 dakika dinlendirilir. Tavada sıvı yağ ısıtılır. Yemeklik doğranan soğanlar tavaya alınıp kavrulur. Tuzu da ilave edilerek soğanın daha hızlı ölmesi sağlanır. Kıyma soğanlara eklenip kavrulmaya devam edilir. Patatesler haşlanıp çatalla ezilir ve tavada eklenir. Ardından karabiber, pulbiber, kimyon ve en son kıyılmış maydanozlar da eklenerek iç harç ateşten alınır, soğumaya bırakılır. Un ve nişasta karıştırılır, tezgahın üzerine serpilir. Hamurdan mandalinadan biraz daha büyük bezeler kopartılıp un, nişasta karışımının üstünde açılır. Yufkanın üstüne eritilmiş tereyağı gezdirilir. İç harç, yufkanın ortasından 3 parmak kadar aşağısına uzunlamasına serilir. Sigara böreği gibi sarılan börekler fırın tepsisine alınır. Üzerine tekrar tereyağı sürülen her börek 5 parçaya kesilir. Deli börek 180 dereceye ayarlanmış fırında pişirilir.


PAYLAŞ
    Blogger Yorumla
    Facebook Yorumla

0 yorum:

Yorum Gönder

}