ISLAK KURABİYE
MALZEMELER:3 su b. un150 gr. tereyağı
2 yumurta
3 çorba k. pudra şekeri
1 çay b. toz fındık
1 pk. kabartma tozu
1 çorba k. kakao
ISLATMAK İÇİN:
1 su b. toz şeker
1,5 su b. su
ÜZERİ İÇİN:
Hindistan cevizi
HAZIRLANIŞI:
Unu karıştırma kabına alıyoruz. Pudra şekerini, toz fındığı, kakaoyu ve kabartma tozunu ilave ediyoruz. Harmanlıyoruz ve ortasını havuz gibi açıyoruz.
Ortaya oda sıcaklığında yumuşamış tereyağını ilave ediyoruz. Yumurtaları kırıyoruz. Ortadan başlayarak hamuru yoğuruyoruz. Hamurdan parçalar koparıp yuvarlıyoruz. Yağlanmış fırın tepsisine diziyoruz. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişiriyoruz.
Toz şekeri ve suyu küçük bir tencerede kaynatıyoruz ve kurabiyeyi fırından çıkarınca üzerine şerbeti gezdirerek döküyoruz ve Hindistan ceviziyle süslüyoruz. Afiyet olsun.
0 yorum:
Yorum Gönder