6 Nisan 2015 Oktay Usta Yeşil Elma Kara Lahana Sarması - Korkata Sarması Tarifi



yeşil elma 6.04.2015 tarifleri, yeşil elma tarifler, oktay usta , oktay usta tarifler, oktay usta izle, samanyolu oktay usta, oktay ustada bugün ne yapıldı, oktay usta kolay yemek tarifleri, oktay usta Kara Lahana Sarması - Korkata Sarması tarifi, yeşil elma Kara Lahana Sarması - Korkata Sarması nasıl yapılır,  Kara Lahana Sarması - Korkata Sarması malzeme listesi, Kara Lahana Sarması - Korkata Sarması, Kara Lahana Sarması - Korkata Sarması nasıl yapılır, Kara Lahana Sarması - Korkata Sarması nasıl yapılır, Kara Lahana Sarması - Korkata Sarması tarifi, yeşil elma bugün, 6 nisan 2015 pazartesi yeşil elma tarifleri, 6 nisan 2015 pazartesi oktay usta tarifleri





Hafta içi her gün muhteşem tariflerle ekrana gelen Yeşil Elma'nın tüm tarifleri yayınlandıktan hemen sonra burada.


KARA LAHANA SARMASI (KORKATA SARMASI)


Malzemeler:
2 demet kara lahana
400 gr kuzu eti
3 su bardağı yarma mısır
3 soğan
1 çorba kaşığı domates salçası
1 çorba kaşığı biber salçası
1 tutam dereotu
1 tutam maydanoz
1 tutam taze nane
pul biber
karabiber
tuz
sıvı yağ

Sosu İçin:
1 çorba kaşığı domates salçası
100 gr tereyağı
su
tuz

Hazırlanışı:
Yarma mısırı suda ıslatılarak yumuşaması sağlanır. Yarmanın suyu süzülür. Kuzu eti satırdan geçirilerek kıyma haline getirilir. Karıştırma kabına kıyma, yarma mısırı, yemeklik doğranmış soğan, doğranmış maydanoz, dereotu, nane eklenir. Salça, tuz, karabiber, pul biber ve sıvı yağ dökülerek karıştırılır.

Kara lahana yaprakları kaynamış su olan tencereye koyulup 5 dakika kadar kaynatılır. Kaynar sudan çıkarılıp soğuk suya koyulur. Yaprakların içine iç harçtan koyularak sarılır. Sarma tenceresinin zeminine kara lahana sapları koyulur. Üzerine de sarmalar dizilir. Sosu için, tereyağı eritilir, içine salça katılarak suyla kıvamı açılır. Sarmanın üzerine dökülerek tuz ilavesiyle pişirilir. 


PAYLAŞ
    Blogger Yorumla
    Facebook Yorumla

0 yorum:

Yorum Gönder

}