Hafta içi her gün muhteşem tariflerle ekrana gelen Yeşil Elma'nın tüm tarifleri yayınlandıktan hemen sonra burada.
Malzemeler:
2 demet kara lahana
400 gr kuzu eti
3 su bardağı yarma mısır
3 soğan
1 çorba kaşığı domates salçası
1 çorba kaşığı biber salçası
1 tutam dereotu
1 tutam maydanoz
1 tutam taze nane
pul biber
karabiber
tuz
sıvı yağ
Sosu İçin:
1 çorba kaşığı domates salçası
100 gr tereyağı
su
tuz
Hazırlanışı:
Yarma mısırı suda ıslatılarak yumuşaması sağlanır. Yarmanın suyu süzülür. Kuzu eti satırdan geçirilerek kıyma haline getirilir. Karıştırma kabına kıyma, yarma mısırı, yemeklik doğranmış soğan, doğranmış maydanoz, dereotu, nane eklenir. Salça, tuz, karabiber, pul biber ve sıvı yağ dökülerek karıştırılır.
Kara lahana yaprakları kaynamış su olan tencereye koyulup 5 dakika kadar kaynatılır. Kaynar sudan çıkarılıp soğuk suya koyulur. Yaprakların içine iç harçtan koyularak sarılır. Sarma tenceresinin zeminine kara lahana sapları koyulur. Üzerine de sarmalar dizilir. Sosu için, tereyağı eritilir, içine salça katılarak suyla kıvamı açılır. Sarmanın üzerine dökülerek tuz ilavesiyle pişirilir.
KARA LAHANA SARMASI (KORKATA SARMASI)
Malzemeler:
2 demet kara lahana
400 gr kuzu eti
3 su bardağı yarma mısır
3 soğan
1 çorba kaşığı domates salçası
1 çorba kaşığı biber salçası
1 tutam dereotu
1 tutam maydanoz
1 tutam taze nane
pul biber
karabiber
tuz
sıvı yağ
Sosu İçin:
1 çorba kaşığı domates salçası
100 gr tereyağı
su
tuz
Hazırlanışı:
Yarma mısırı suda ıslatılarak yumuşaması sağlanır. Yarmanın suyu süzülür. Kuzu eti satırdan geçirilerek kıyma haline getirilir. Karıştırma kabına kıyma, yarma mısırı, yemeklik doğranmış soğan, doğranmış maydanoz, dereotu, nane eklenir. Salça, tuz, karabiber, pul biber ve sıvı yağ dökülerek karıştırılır.
Kara lahana yaprakları kaynamış su olan tencereye koyulup 5 dakika kadar kaynatılır. Kaynar sudan çıkarılıp soğuk suya koyulur. Yaprakların içine iç harçtan koyularak sarılır. Sarma tenceresinin zeminine kara lahana sapları koyulur. Üzerine de sarmalar dizilir. Sosu için, tereyağı eritilir, içine salça katılarak suyla kıvamı açılır. Sarmanın üzerine dökülerek tuz ilavesiyle pişirilir.
0 yorum:
Yorum Gönder