PATATESLİ BAZLAMA
MALZEMELER:4 su b. unyarım pk. yaş maya
1 çay b. sulu yoğurt
1 tatlı k. tuz
aldığı kadar su
İÇ HARCI İÇİN:
3 haşlanmış patates
3 soğan
1 tutam maydanoz
tuz
karabiber
zeytinyağı
SERVİSİ İÇİN:
kiraz domates
zeytin
yeşil biber
kırmızı biber
YAĞLAMAK İÇİN:
tereyağı
HAZIRLANIŞI:
Patatesleri haşlamaya bırakıyoruz. Hamuru için, unu karıştırma kabına alıyoruz. Tuzunu atıyoruz. Ortasını havuz gibi açıyoruz, ortaya yaş mayayı koyuyoruz. Mayanın üzerine sulu yoğurdu döküyoruz, biraz da ılık su döküyoruz. Mayayı elimizle eritiyoruz. Ortadaki malzemeleri karıştırdıktan sonra kenardan un alarak hamuru yoğuruyoruz. Kulak memesinden daha yumuşak bir hamur elde ediyoruz. Hamurun üzerini streç filmle ya da bir örtüyle kapatarak hamuru mayalanmaya bırakıyoruz.
İç harcı için, haşlanmış patatesleri eziyoruz. Soğanları yemeklik doğruyoruz. Tavaya sıvıyağ döküyoruz ve soğanı kavuruyoruz. Patatesi ilave edip karıştırıyoruz. Tuzunu ve karabiberini atıyoruz. Altını kapattıktan sonra içine doğranmış maydanoz koyup karıştırıyoruz. Hamurdan mandalinadan büyük bezeler koparıp yuvarlıyoruz, üzerlerine hafif bastırıyoruz. Hamurlar mayalanınca patatesli harçtan top top alıyoruz ve yuvarlayıp hamurların üzerine koyuyoruz. Harcın üzerine bastırarak hamuru genişletiyoruz ve kenarlarındaki hamurları yukarı toparlayarak harcın üzerini hamurla kapatıyoruz. Ocak üzerinde gözleme aparatında ya da teflon tavada kısık ateşte pişiriyoruz. Bir tarafı pişince diğer tarafını çevirip pişiriyoruz. Pişen bazlamaların üzerine tereyağı sürüyoruz ve üst üste koyuyoruz. Kiraz domates, zeytin ve biberle servis ediyoruz.
0 yorum:
Yorum Gönder