Soğan Kebabı Tarifi- Soğan Kebabı Nasıl Yapılır



soğan kebabı tarifi, soğan kebabı nasıl yapılır, nar ekşili soğan kebabı tarifi, kebap nasıl yapılır, kebap tarifi, soğanlı kebap nasıl yapılır, soğanlı kebap tarifi







Çok lezzetli bir yemek, Soğan Kebabı'nı mutlaka denemelisiniz.

SOĞAN KEBABI

Malzemeler:
1 kg yağlı kıyma (kuzu-dana karışık)
2 kg küçük soğan (ceviz büyüklüğünde)
Karabiber 
Tuz
Yarım çay bardağı nar ekşisi
1 su bardağı su

Yapılışı:
Kıyma, karabiber ve tuz ile yoğrulur. Soğanların en dış kabukları birer kat soyulur (kabuklu pişmesi kebabın özelliği ) .  Boyuna kesilir (ama dip kısmı tam kesilmez ) .Köfteden ceviz büyüklüğünde parçalar alınarak, yuvarlanır. Soğanın arasına koyularak tepsiye dizilir. Üzerine nar ekşisi, tuz, su ve zeytinyağı  gezdirilir. Önceden ısıtılmış fırında 230 derecede  köfteler kızarıp, soğanlar yumuşayana kadar  pişirilir.

PAYLAŞ
    Blogger Yorumla
    Facebook Yorumla

0 yorum:

Yorum Gönder

}