Çok lezzetli bir yemek, Soğan Kebabı'nı mutlaka denemelisiniz.
SOĞAN KEBABI
Malzemeler:
1 kg yağlı kıyma (kuzu-dana karışık)
2 kg küçük soğan (ceviz büyüklüğünde)
Karabiber
Tuz
Yarım çay bardağı nar ekşisi
1 su bardağı su
Yapılışı:
Kıyma, karabiber ve tuz ile yoğrulur. Soğanların en dış kabukları birer kat soyulur (kabuklu pişmesi kebabın özelliği ) . Boyuna kesilir (ama dip kısmı tam kesilmez ) .Köfteden ceviz büyüklüğünde parçalar alınarak, yuvarlanır. Soğanın arasına koyularak tepsiye dizilir. Üzerine nar ekşisi, tuz, su ve zeytinyağı gezdirilir. Önceden ısıtılmış fırında 230 derecede köfteler kızarıp, soğanlar yumuşayana kadar pişirilir.
0 yorum:
Yorum Gönder