Nurselin Mutfağı Enginarlı Pilav Tarifi 12 Mayıs 2015



12 Mayıs 2015 nurselin mutfağı tarifleri, nurselin mutfağı izle, nurselin mutfağında ne yapıldı, bugün nurselin mutfağında ne yapıldı, 12 Mayıs salı nurselin mutfağında bugün ne yapıldı, nurselin mutfağı hangi kanalda, 12 Mayıs 2015 nurselin mutfağı Enginarlı Pilav nasıl yapılır, 12 Mayıs 2015 nurselin mutfağı Enginarlı Pilav tarifi, Enginarlı Pilav malzemeleri, Enginarlı Pilav nasıl pişirilir, Enginarlı Pilav nasıl yapılır, nurselin mutfağı Enginarlı Pilav, Nurselin mutfağı salı yemekleri, Nurselin Mutfağı  12.05.2015 Enginarlı Pilav Tarifi 


Hafta içi her gün saat 12:00'da Show TV ekranlarında yayınlanan Nursel'in mutfağı programında yapılacak olan Enginarlı Pilav tarifi yayınlandıktan hemen sonra sizlerle..

ENGİNARLI PİLAV



MALZEMELER:

- 6 adet çanak enginar. 

- 4 adet beybi enginar.

 - 3 su bardağı pirinç.

 - 1 demet taze soğan.

 - 1 adet kuru soğan. 

- 1 demet dereotu.

 - 2 yemek kaşığı tereyağ.

 - yarım çay bardağı sıvı yağ.

 - 1 tatlı kaşığı tuz.

 - 1 çay kaşığı toz şeker. 


HAZIRLANIŞI:

Enginarlar sadece çanak kısmı kalacak şekilde ayıklanır. Tuz atılıp limon sıkılan bol suda haşlanır. - Tencereye tereyağı ve sıvıyağ konur. Eriyince doğranan soğan eklenir. Rengi dönünce ıslatılıp yıkanan pirinçler ilave edilir. Küçük küçük doğranan taze soğanlar ve haşlanıp kuşbaşı doğranan enginarlar katılır. Tuz ve toz şeker atılır. Enginarların haşlama suyu eklenir. Pişmesine yakın doğranan dereotları katılıp demlenmeye bırakılır. 
Enginarlı pilavınız demini alınca sunuma hazırdir.



PAYLAŞ
    Blogger Yorumla
    Facebook Yorumla

0 yorum:

Yorum Gönder

}