Kruvasan Tarifi- Evde Kolay Kruvasan Tarifi



kruvasan nasıl yapılır, kolay kruvasan tarifi, ev yapımı kruvasan tarifi, çikolatalı kruvasan nasıl yapılır, sade kruvasan tarifi





KRUVASAN

Malzemeler:
4,5 su bardağı un
Yarım paket yaş maya (21 gramın yarısı)
50 gr margarin
2 tatlı kaşığı toz şeker
2 çay kaşığı tuz
1 su bardağı ılık süt
2 adet yumurta
Yarım paket margarin
1 adet yumurta sarısı


Hazırlanışı:

Öncelikle sütü ısıtın.
Süt ısıtılır içerisine  maya ve şeker ilave ederek maya eriyene kadar karıştırılır. 
Un geniş bir yoğurma kabına koyulur. Ortası çukur olacak şekilde açılır ve hazırlanan maya ilave edilir, 10 dakika kadar ön mayalanma için beklenir. Ön mayalanma bitince geri kalan tüm hamur malzemesi yoğurma kabına eklenerek kaba yapışmayan bir hamur elde edinceye kadar yoğurulur.


Kabın üzeri streç film ile kapatılarak ılık bir yerde yaklaşık yarım saat dinlendirilir.
Mayalanan hamur unlanmış tezgaha alınır ve 1,5 cm kalınlığında dikdörtgen şeklinde açılır.


(Dikdörtken şeklinde açılan hamurun yüzeyini üç parça gibi düşünün, sağ ve sol taraflara 50 gr margarini elinizle sürün, bu parçaları ortada birleştirin.)
Bu işlemi yaptıktan sonra hamur sığacağı bir kaba alınarak üzerin streç film ile kapatılarak dolapta yaklaşık 10 dakika dinlendirilir.
Aynı işlem 2 kez daha tekrarlanır (hamuru açma, katlama ve dolapta dinlendirme).
İşlemleri 2 kez daha yaptıktan sonra sonra hamur son kez unlanmış tezgaha alarak yarım cm kalınlığında dikdörtgen şeklinde açılır. 25-30 cm boyunda ve taban kenarı en az 10 cm olan üçgenler halinde hamur kesilir. Geniş kenardan başlayarak hamur yuvarlanır.


Hamurları yağlı kağıt  serilmiş fırın tepsisine 5 cm aralıklarla dizilir.
10 dakika kadar dinlendirdikten sonra üzerlerine 1 adet yumurta sarısı sürülerek 200 derecede önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 15 dakika pişirilir. İsteğe göre hamura şekil verilmeden önce içerisine çikolata da sürülebilir.


PAYLAŞ
    Blogger Yorumla
    Facebook Yorumla

0 yorum:

Yorum Gönder

}