Tijen Aktay yine bu hafta sizler için birbirinden güzel tarifler sundu.İşte bunlardan biri..
KALP BEZE TARİFİ
Malzemeler:
- 100 gr. yumurta akı
- 100 gr. toz şeker
- 100 gr pudra şeker
- Bir fiske tuz
- 1-2 damla limon suyu
Üzeri için:
- 1 poşet toz krem şanti
- 1 su bardağı soğuk süt
Yapılışı:
- Yumurta akı bir fiske tuz ile 15 dakika çırpılır, şeker eklenip erşyene kadar çırpılır,
- Pudra şekeri ve limon suyu eklenip çırpılır,
- Bu arada fırın 100 derecede ısıtılır,
- Bezenin kıvamı akıcı olmamalı bol bol çırpılmalı,
- Beze hamuru sıkma torbasına boşaltılır, poşet yoksa çay kaşığı ile önceden çizilmiş kalp şeklinin üzerine hamur boşaltılır, içi boş olmalı, (yağlı kağıda kalp şekilleri çizilip ters çevrilir )
- 1 saat 100 dercede tutulur pişince de hemen fırının kapağı açılmamalı el yanmayacak sıcaklığa gelmeli,
- Çok dikkatli olunmalı bezeler çok hassas olacaktır,
- İki kalp beze üstüste koyulur ve içi krem şanti ile doldurulur,
- Çilek parçaları ile süslenir,
0 yorum:
Yorum Gönder