8 Şubat 2015 5 Çayı Kalp Beze Tarifi



8 şubat 2015 5 çayı tarifleri, 5 çayı son bölüm izle, 5 çayı tarifleri, 5 Çayı'ında bu hafta ne yapıldı, Tijen Aktay 5 çayı izle, kanaltürk 5 çayı son bölüm izle, kanaltürk 5 çayı kalp beze tarifi, kurabiye nasıl yapılır


Tijen Aktay yine bu hafta sizler için birbirinden güzel tarifler sundu.İşte bunlardan biri..

KALP BEZE TARİFİ

Malzemeler:
  • 100 gr. yumurta akı
  • 100 gr. toz şeker
  • 100 gr pudra şeker
  • Bir fiske tuz
  • 1-2 damla limon suyu

Üzeri için:

  • 1 poşet toz krem şanti
  • 1 su bardağı soğuk süt

Yapılışı:

  1. Yumurta akı bir fiske tuz ile 15 dakika çırpılır, şeker eklenip erşyene kadar çırpılır,
  2. Pudra şekeri ve limon suyu eklenip çırpılır,
  3. Bu arada fırın 100 derecede ısıtılır,
  4. Bezenin kıvamı akıcı olmamalı bol bol çırpılmalı,
  5. Beze hamuru sıkma torbasına boşaltılır, poşet yoksa çay kaşığı ile önceden çizilmiş kalp şeklinin üzerine hamur boşaltılır, içi boş olmalı,  (yağlı kağıda kalp şekilleri çizilip ters çevrilir )
  6. 1 saat 100 dercede tutulur pişince de hemen fırının kapağı açılmamalı el yanmayacak sıcaklığa gelmeli,
  7. Çok dikkatli olunmalı bezeler çok hassas olacaktır,
  8. İki kalp beze üstüste koyulur ve içi krem şanti ile doldurulur,
  9. Çilek parçaları ile süslenir,


PAYLAŞ
    Blogger Yorumla
    Facebook Yorumla

0 yorum:

Yorum Gönder

}