8 Şubat 2015 5 Çayı Böğürtlenli Kalpli Tart Tarifi



8 şubat 2015 5 çayı tarifleri, 5 çayı son bölüm izle, 5 çayı tarifleri, 5 Çayı'ında bu hafta ne yapıldı, Tijen Aktay 5 çayı izle, kanaltürk 5 çayı son bölüm izle, kanaltürk 5 çayı böğürtlenli kalpli tart tarifi, tart nasıl yapılır, 5 çayında bugün, 5 çayında bu hafta ne yapıldı


Tijen Aktay yine bu hafta sizler için birbirinden güzel tarifler sundu.İşte bunlardan biri..


BÖĞÜRTLENLİ KALPLİ TART

Malzemeler:

  • 200 gr. tereyağı
  • 2 adet yumurta
  • 1 su b. pudra ş.
  • 3-3,5 su b. un
  • Bir miktar soğuk su
  • 1 pkt vanilya

Sos için:

  • 300 gr. böğürtlen
  • 150 gr. vişne
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 1 yemek kaşığı nişasta

Yapılışı:

  1. Tereyağı çırpılır, yumurtalar, pudra şekeri, vanilya karıştırılır,
  2. Un yavaş yavaş eklenir ele yapışmayan bir hamur elde edilir,
  3. Hamurun bir kısmı üzerine kalp yapmak için ayrılır,
  4. Yuvarlak tart kalıbı yağlanır hamuru kalıptan biraz büyük olacak şekilde açılır,
  5. Açılan hamur kalıba yerleştirilir, kenarları temizlenir ve buzdolabına kaldırılır,
  6. Ayırdığımız hamur açılır, kalpli kalıpla kalpler çıkarılır,
  7. Tavada böğürtlen vişne ve şeker karıştırılır, kaynayınca  nişasta soğuk su ile eritilip katılır bir iki taşım kaynatılıp ocaktan alınır, soğutulur,
  8. Tart kalıbındaki hamurun üzerine sos dökülür ve üzeri çok az boşluk kalacak kadar kalplerle kaplanır, ( sos koyu kıvamlı olmalı nişasta ölçüsünü buna göre ayarlayabilirsiniz)
  9. Bir yemek kaşığı toz şeker üzerine serpilir,
  10. 170-175 derecede önceden ısıtılmış fırında pembeleşene kadar pişirilir.


PAYLAŞ
    Blogger Yorumla
    Facebook Yorumla

0 yorum:

Yorum Gönder

}