Tijen Aktay yine bu hafta sizler için birbirinden güzel tarifler sundu.İşte bunlardan biri..
BÖĞÜRTLENLİ KALPLİ TART
Malzemeler:
Sos için:
- 300 gr. böğürtlen
- 150 gr. vişne
- 1 çay bardağı toz şeker
- 1 yemek kaşığı nişasta
Yapılışı:
- Tereyağı çırpılır, yumurtalar, pudra şekeri, vanilya karıştırılır,
- Un yavaş yavaş eklenir ele yapışmayan bir hamur elde edilir,
- Hamurun bir kısmı üzerine kalp yapmak için ayrılır,
- Yuvarlak tart kalıbı yağlanır hamuru kalıptan biraz büyük olacak şekilde açılır,
- Açılan hamur kalıba yerleştirilir, kenarları temizlenir ve buzdolabına kaldırılır,
- Ayırdığımız hamur açılır, kalpli kalıpla kalpler çıkarılır,
- Tavada böğürtlen vişne ve şeker karıştırılır, kaynayınca nişasta soğuk su ile eritilip katılır bir iki taşım kaynatılıp ocaktan alınır, soğutulur,
- Tart kalıbındaki hamurun üzerine sos dökülür ve üzeri çok az boşluk kalacak kadar kalplerle kaplanır, ( sos koyu kıvamlı olmalı nişasta ölçüsünü buna göre ayarlayabilirsiniz)
- Bir yemek kaşığı toz şeker üzerine serpilir,
- 170-175 derecede önceden ısıtılmış fırında pembeleşene kadar pişirilir.
0 yorum:
Yorum Gönder