Nursel'in Mutfağı Patlıcan Kıstırma Tarifi 28 Haziran 2016 Balıkesir
Malzemeler;
2 kilo patlıcan
2 adet yumurta
1 yemek kaşığı un
2 kilo patlıcan
2 adet yumurta
1 yemek kaşığı un
İç Harcı İçin;
Yarım kalıp beyaz peynir
150 gr kaşar peynir
1 adet yumurta
Bir tutam maydanoz
Karabiber
Pul biber
Sunumu İçin;
Çeri domates
Hazırlanışı:
Patlıcanlar alacalı soyulup tuzlu suda bekletilir. Yemeklik doğranmış soğan zeytinyağında pembeleştirilir. Soyulmuş patlıcanları ikiye bölüp 3 cm aralıklarla dilimlenir.
İç harcı için; beyaz peyniri be kaşar peyniri rendeleyin. Yumurta, maydanoz, tuz, karabiber, yağ karıştırılır. Minik köfteler yapın. Patlıcan dilimlerinin arasına mini köfteler yerleştirin. Kızgın yağda yumurtaya bulanmış patlıcanları kızartın. Sunum tabağına aldığınız patlıcan kıstırmaları çeri domatesle süsleyebilirsiniz.
Yarım kalıp beyaz peynir
150 gr kaşar peynir
1 adet yumurta
Bir tutam maydanoz
Karabiber
Pul biber
Sunumu İçin;
Çeri domates
Hazırlanışı:
Patlıcanlar alacalı soyulup tuzlu suda bekletilir. Yemeklik doğranmış soğan zeytinyağında pembeleştirilir. Soyulmuş patlıcanları ikiye bölüp 3 cm aralıklarla dilimlenir.
İç harcı için; beyaz peyniri be kaşar peyniri rendeleyin. Yumurta, maydanoz, tuz, karabiber, yağ karıştırılır. Minik köfteler yapın. Patlıcan dilimlerinin arasına mini köfteler yerleştirin. Kızgın yağda yumurtaya bulanmış patlıcanları kızartın. Sunum tabağına aldığınız patlıcan kıstırmaları çeri domatesle süsleyebilirsiniz.
Çok güzel bir yemek tarifi kesinlikle deneyin
YanıtlaSil